Categorized | Ölrecensioner

En trött Odell IPA gottgörs av Southern Tier Choklat

Ibland faller man över lite trötta humlebrygder och någon gång då och då stupar man över en nästintill död IPA. Det senare hände mig för ett tag sen då jag slutligen ville prova Odell IPA, en IPA jag haft ögonen på ett tag då den gick för ett rätt okey pris. Tyvärr märkte jag först efteråt att dess “bäst före”-datum hae varit två veckor tidigare… vilket märktes på smaken. Så sjävfallet har man då rätt till något godare lite senare så ett par dagar senare unnade vi oss en Southern Tier Choklat. Efter att ha provat deras Creme Brulée tidigare så vart det kul att prova denna öl som rätt många verkar tycka rätt bra om. Nä, nog om det – in på ölen.

Btw..1.. Vilka podcasts om öl är det som är bäst eller kan rekomenderas? Själv lyssnar jag på Good Beer Show som jag tycker har en rätt avslappnad stil.. men mer?

Btw..2.. Idag kom en medarbetare hem från en tripp på USA:s västkust, med kom även 4 st Oskar Blues Gubbna, 4 st Dogfish Head 90 Minute IPA samt en Ballast Point Sculpin IPA. Trevligt sa Bill, humlerapar sa Bull.


Odell IPA

Utseende: Fin bärnstensfärg, nyans mörkare. Minimalt litet skum
Doft: Lättsam doft med stor, fräsch fruktighet med aprikos och persika.. Sedan följs det av småfula kokta grönsaker, jäst och gammal humlekotte.
Smak: Lättare munkänsla med rätt stor beska som växer än större. Lite för trista smaker sedan pga åldern som ger torr, trött och segt oljig kottesmak.

Betyg? – Ok, fortfarande helt okey för någon som inte känner av hur insomn


Southern Tier Choklat
Med bitter belgisk choklad, chinook och williamettehumle.

Utseende: Lättare brunsörjigDoft: Chokladpudding. Punkt. Ja, inte mer inte mindre, kanske med bär och vaniljsås till. Punkt. Ja, precis som med de andra ”smakölen” så är denna gjord för att smaka vad den heter –inte mer eller mindre. Underbart gott dock!
Smak: Lättare munkänsla med massvis med olika chokladsmaker; pudding, smält, hård, mjuk, god, mer god etc. Liten, liten beska efteråt men den passar in väl och ger lite torrare känsla i munnen. Bärchoklad.

Betyg? – Bättre-, riktigt god med massa gräddig chokladsmak som övergår till lite bittrare smaker i takt med att den värms upp. Lite stabilare smak än Creme Bruléen, men båda är riktigt goda. Får bli som efterrätt någon mer gång.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “En trött Odell IPA gottgörs av Southern Tier Choklat”

  1. dempa says:

    Odell'ens datum har förvisso gått ut, men de har väldigt korta datum satta. Din öl är buteljerad 5 månader innan bäst före, så den är inte så gammal man kanske vill tro. Tycker fortfarande den är en ganska bra IPA med mycket apelsin och klementin.

    Grattis till Gubna. Älskar den. Och om jag älskar Gubna, så dyrkar jag Sculpin'! En av världens allra allra bästa IPOR, punkt! Hoppas den är hyfsat färsk!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply