Categorized | Ölrecensioner

Rogue Yellow Snow och Mocha Porter

Rogue ja, ett favoritbryggeri som dock sällan förvånar eller övertygar – men likväl har en speciell plats. Nu dessutom ramlade jag över två öl från dem jag inte tidigare hunnit prova, den ena Yellow Snow IPA hade hittats längst bak i förrådet på Sorbon – så vart den åldrad var frågan? Den andra, Rogue Mocha Porter är “lillebror” till Double Mocha Porter, en öl jag och Erik fick halsa i oss innan avresan från New York i somras, men inte var fullt imponerade av – kan lillebror slå storebror? Egentligen är det nog bara Dead Guy Ale, Double Dead Guy Ale och den finfina Morimoto Imperial Pilsner, för att inte glöma Chocolate Stout‘en som verkligen satt spår hos mig – resten är lite för bra för bra men inte bättre så att säga. Synd. Just nu pågår iaf ett par tävlingar på Rogues facebooksida där man kan skicka in egna tolkningar på Dead Guy Ale-flaskor etc, värt att söka upp om man är duktig på design och har ett gäng flaskor hemma.


Rogue Yellow Snow

Utseende: Grumlig persikofärgad vätska med liten vit ring som skum.
Doft: Lite DIPA-aktig beska men med förvånansvärt bra fruktighet! Känns som en väldigt bra blandning av IPA och DIPA.
Smak: Medelstor munkänsla och bra kolsyra. Först lite smaker av gammal IPA som sedan övergår till en väldigt bra fruktighet och beska – lite paradoxalt. Med beskan känns den nästan som en lättare DIPA eller någon form av ljus barley wine. Lätt gammal smak av persika, passionsfrukt och aprikos. Gott!

Betyg? – Bra+, DIPA-beskt möter lite åldrar IPA men ändå med riktigt bra smak med exotisk fruktighet och en bra lättdrucken drickbarhet!

Rogue Mocha Porter

Utseende: Ljusare mörkbrun vätska med lätt brunfärgat skum
Doft: Len chokladdoft med anande humlebitterhet med lite gräsig karaktär. Mer gräddigt dock än stoutigt bittertorr choklad, en inbjudande och fin gräddig doft som följs upp av lite bär och frukt som plommon, fikon och russin som sakta växer fram.
Smak: Lättare munkänsla med okey kolsyra. Rätt tunn och småbitter där beskan märks av främst genom och tillsammans med chokladsmaken. Den smaken tas senare över utav en tydlig kaffesmak i en rätt nedtonad form. En chillad porter utan alltför stora krav på den som dricker den.

Betyg? – Bra, drickbar och rätt lätt men inte mer än så. Lite typisk Rogue här igen, vilket jag verkar återkomma till hos alla deras olika öl. Personligt opersonlig på något sätt.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Rogue Yellow Snow och Mocha Porter”

  1. Weine says:

    Yellow Snow IPA är samma öl som Rogue Jorgen Ale, OTs jubileums öl som Rogue levererade. Så har provat den har du faktiskt provat denna tidigare.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply