Categorized | Ölrecensioner

Smånotiser: Ett gäng amerikanare och Norrlands Guld!

Ja, efter mitt lite plojia inlägg i våras om hur jag njöt av att dricka en Carlsberg så har jag nu slutit cirkeln lite tightare för inatt skriver jag en kort notis om Norrlands Guld. Fast mer än en mening blir det inte. Kanske kommer dessa nattinlägg enbart bli för att dumpa av lite smånotiser av öl jag provat bara sådär lite hastigt och då jag inte kunnat/vela skriva en mer utförlig recension av dem. Dock kommer det blir trist och rätt omdömeslöst och i vissa fall helt onödigt. Men för mig är det bra för att hålla koll på det man druckit och för att rensa ut i worddokumentet och istället fylla det lilla exceldokumentet över drucken öl som även ni själva finner här till höger i menyn. Oftast kan det vara öl man druckit och skrivit om tidigare men som man nu testar på fat eller ja, på helt andra premisser – andra, tex Norrlands Guld, vill man helst slippa dricka men om man gör det kan man lika gärna (försöka) göra det seriöst och sakligt. Oh well, vi börjar såhär iaf så får jag se hur det går. Ni och jag har ju alltid de seriösa inläggen som kommer senare/tidigare på dagen att falla tillbaka på. Senare idag (tisdag) vankas det nog lite kanadensiskt eller kanske mer belgiska lambics! Ses då!

Tills dess kan ni fundera på om ni ska köpa fler Dugges Rudolf – en utomordentligt bra julöl samt om ni ska besöka monks Porterhouse för att sampla lite Goose Island Demolition Ale om ni inte redan har druckit den! För min del ska jag tills dess fundera på om det är värt det att beställa ett gäng öl från Lost Abbey, Pliny the Elder och Founders Nemesis.

Sierra Nevada Tumbler (fat) – Kraftig doft med humle och sirap. Bra smak med mer bitterhet men utan samma maltiga kraft som på flaska. Lite likörig sirap, men även där mindre än på flaska. (Betyg? – Bra, bitter, karamell och lite sirap)

Flying Dog Dogtoberfest (fat) – Maltigt vatten, lite för lätt och vattnig, för snäll (Betyg? – ok+, drickbar och lättdrucken, men inte god).

Left Hand Sawtooth – Rödorange beska där doften är en mix av nötter, bär och frukt som sedan fått lite fin beska. Smaken är främst dominerad av en bra beska fruktighet och bär där beskan växer ut till en mer bitter känsla mot slutet (Betyg? – Bra+)

Left Hand Jackman APA – Lik Sawtooth’en men har mer citrus, grape och tropik i doften som matchar övriga dofterna av nötig beska. Smaken är rätt unison med doften och med en bra smakbalans med lätt efterbeska. (betyg? – Bra, god lättsam APA med fina smaker, men liksom Sawtooth och ibland Left Hand i stort är de något för snälla mot en)

Sierra Nevada Pale Ale (fat) – på fat denna gång så är det fräschare blommighet och tydligare oljig smak än flaskan. Lite som Torpedon utan den extra beskan (Betyg? – Bra+, fin tvålig och lätt blommig besk smak)

Sam Adams Octoberfest (fat) –  inte lika bra som på flaska då den inte har samma kraft i den finfina maltiga och sirapsboostade smaken. Men likväl en bra höstöl. (Betyg? – Bra-)

Norrlands Guld – Behövde dricka en flaska i samband med en fotografering för åt en reklambyra. Funkade. Drickbart men inte gott såklart. (betyg? – Ok)

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Smånotiser: Ett gäng amerikanare och Norrlands Guld!”

  1. Anonymous says:

    Vart beställer du pliny ifrån? Hur pass ny kan batchen vara?

  2. Manker says:

    En bekant som kan fixa, tyvärr tror jag också att den kan vara rätt gammal – därav mina doubts på att faktiskt inhandla den

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply