Categorized | Ölrecensioner

Sen julklapp – En kartong fin fin-öl till mig, från mig!

Så, till slut fick jag tag i mitt paket med öl som var en enkel men god julklapp, från mig, till mig. Tydligen hade  paketet redan kommit den 23’e men inte fan visste jag det. Så det blev ett par dagar extra väntan. Men vad gör det? För vad var det som var i?

2 st Russian River Pliny The Elder – som tappats 22’a november. Alltså än mer färska än vad de var sist. Underbart!

1 st Southern Tier Back Burner 66cl, 10%ABV – Ja, kan man få nog av barley wines eller? Tror inte det. Detta är bryggeriets årliga lilla öl för att fira det nya året och bryggs i början på varje år.

1 st Hoppin’ Frog Wild Frog Wheat Ale 65cl, 6% ABV – Traditionell tysk hefeweizsen, ofiltrerad och mumsig från ett bryggeri jag gillar skarpt. Skulle verkligen vilja prova deras pumpaöl dock

1 st Mikkeller Nelsons Sauvin Single Hop IPA 33cl, 6.9%ABV – Ska försöka prova mig igenom hela  serien och här har man ju använt humlesorten Nelson Sauvin som jag annars gillar, så kan bli kul.

1 st Mongozo Fair Trade Banana Beer 33cl, 4.8%ABV – HAHAH, ja, bananer och fruktöl. Med ett betyg på 5 på RB så säger väl det det mesta. men en kul liten addering till paketet.

1 st De Molen / Flying Dog Bat Out Of Hell 75cl, 9.2%ABV- Äntligen finns info på RB, 666 flaskor gjordes av denna samarbetsöl. En Imperial/strong porter som jag hoppas mycket på.

1 st Samuel Adams/Weihenstephaner Infinium 75cl, 10%ABV- När jag lade beställningen hade denna just släppts, as in – samma dag. Sedan tog det någon vecka innan den är här. Men nu är den det. Samuel Adams är ett av mina favoritbryggerier och här har man med Weihenstephaner gjort en belgisk strong ale med inget annat än malt, humle, jäst och vatten och försökt göra den så som öl gjordes förr i tiden – utan annat än de sakerna.

Så ja, det blir trevliga drycker ikväll hoppas jag!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “Sen julklapp – En kartong fin fin-öl till mig, från mig!”

 1. AdamB_ says:

  Var fick du tag på dessa ifrån? Var det byte eller nån liten affär?

 2. Anonymous says:

  Nisse 666: ja om du släpper sådåna här tönt grejor för att läska oss andra så får du allt tala om dinna källor, där med basta! ;-).
  Sitter och väntar på min jul klapp:
  Dogfish Head 90min IPA
  Brewdog Dogma
  Hanssens Oude Kriek
  Hanssens Oude Gueuze
  Hanssens Oudbeitje
  Duchesse de Bourgogne
  Dolle Brouwers Stille Nacht 2009
  Tsjeeses
  Smisje Kerst Bier
  Russian River Pliny the Elder
  New Glarus Wisconsin Belgian Red 75cl
  Djogo Beer
  (Från Cracked Kettle – fastnade i snöstormen före jul 🙁 )

  Ps. Mongozo banana är en av minna favoriter (till skillnad från de andra på RB)

 3. Anonymous says:

  Nisse666: kan nog sätta pengar på att tog hem grejorna från samma ställe, 20 Euro för en Samuel…

 4. Manker says:

  Adam och Nisse666:
  Jepp, Cracked Kettle har ju sänkt priserna så lade min beställning där. Mycket riktigt.

  La den i början av månaden men torg 3 veckor pga oväder och sen hantering.. Men nu är den här och allt är bra 🙂

  New Glarus WBR var jag också lite spänd på, även Midnight Sun Brown Ale.. Känns dock lite överprisad bara för att de kanske inte är lättaste att få tag på.

  Mongozo Banana dracks nyss och japp, det är den första ölen som fått bottenbetyget tror jag. Mest för att den var så överjävligt söt och tvättmedelssmakande. Men den var inte äcklig. Lite underligt sånt där då en vanlig pisslager ändå anses bättre, men så är de något harmlösare i vanliga fall.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply