Categorized | Ölrecensioner

Kvällsnotis: Struise Doppel Straus, variation på flaska.

 Åerts första extrainskrivna natt/kvällsnotis! Dagen efter att Avery‘s demonserie provats dessutom, men varför nämna det då jag ändå inte kommer skriva om dem? Lugna, de kommer framöver: The Beast, Samael’s och Mephostopheles var alla tre alkoholstarka men utomordentligt intressanta öl och ja, det var lite djävulskt mörker i dem. Bra skit helt enkelt! Så missa inte att läsa om dem senare i veckan, men framförallt – våga prova dem om du ser dem.

Men nu var det kvällsnotis.. Struise har på besök hos De Molen gjort sig en dubbelbock på 8% och som kort och gott kallas för ‘Doppel Strauss‘.


Struise Doppel Strauss

Utseende: Något krämigt mörkbrun vätska med ett lagom nötfärgat skum med minimala bubblor.
Doft: Frisk humle med lite aprikos och citrus som bums försvinner ut i den fylliga doften av malt, medelmörk sirap, mörkt socker och likörsyltade bär. Den känns nästan lite starkare alkoholmässigt än vad den kanske är. Det humliga finns kvar och det känns rätt beskt och när sedan fler dofter av bär, chokladkola och vidare en rätt stor dos kola kommer fram så drar den både åt belgisk strong dark ale, barley wine och old ale-hållet. Ja, en lite mer kolamaltig barley wine. Darn vad mycket karamell det känns som här.
Smak: Medelstor till stor munkänsla med fylligt len (men småtunn) kolsyra och kropp. Smaken fortsätter med det jag skrev ovan om att den drar åt olika håll – visserligen år trevliga håll, så jag klagar inte. Beskt, alkoholhetta (utan att bli spritigt) och stor smak av kola och torkade frukter. Just något i eftersmaken ger också flashbacks av barley wine – jag tror det är något i humlen och även i efterbeskan som spelar in. Lite fylligare än en old ale men likväl en väldigt drickbar och lite spännande öl, det händer saker och det finns en bra palett med smaker. Blir nästan lite torrt efter en stund i munnen.  Dock är tippset att undvika att stjälpa i eventuell jästfällning då det ger lite väl mycket och kraftig smak av de smaker som gjorde sig mindre bra…

Betyg? – Bättre-, har inslag av brown ale, barley wine, belgian dark ale, old ale och så dubbelbock. Detta är en komplex öl så till vida att den har så mycket av många olika sorters öl. Det gör den intressant samtidigt som den rent smak- och doftmässigt är väldigt trevlig. Runda, fylliga smaker som ändå har lite besk och alkohol-het attityd men som ändå är lite eleganta och framförallt karamellsötade. Nä, trevligt mer än ’skitbra’

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Kvällsnotis: Struise Doppel Straus, variation på flaska.”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] stund att njuta, Struise Den Groten Tocht Struise Black Albert Batch 0 på systembolaget i april! Kvällsnotis: Struise Doppel Straus, variation på flaska. Släpp idag och provning Struise Pannepeut 2007 vs Struise Pannepot Reserva 2007 Struise goes 8 […]


Leave a Reply