Categorized | Ölrecensioner

Avery – The Demons of Ale – Samael’s Oak-Aged Ale


Andra ölen, och andra delen i Demons of Ale-serien från Avery är Samael, demonernas prins och dödsängeln.. Averys minst humliga ale, men ändå en brittisk eklagrad ld ale/barley wine med 43 IBU. Lägre än så går de alltså inte. Just ekfatslagringen är i centrum och det är amerikanska ekchips som står för den delen. Detta är från batch 4 som tappades i april 2008 och därmed har en alkoholhalt på 15.53%. Inga lätta saker här inte.

Avery Samael’s Oak-Aged Ale

Utseende: Lite ekbrun vätska. Lite ljust skum som dör direkt. 
Doft: Vaniljmjölk som övergår till kokosmjölk. Tydlig eklagring, men drar lite för mycket åt ekig vanilj och kokos. Viss besk doft som hintar lite om karamelldoftande barley wine. Avslutar med lite äpple, typ calvados.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Calvadosartad spritighet. Mycket kola och sedan mer äpple och spritig vanilj. Rätt så brittisk i sina uttryck. Gräsig och lite strävt spritigt slut.

Betyg? – Bra+. Saknar något och det är lite väl alkoholstarkt och obalanserat. Lite som en vanlig ale med en massa ekchips varpå det blir lite mycket kokos, vanilj och ja, inte mycket mer. Rätt kort inlägg och det säger faktiskt mer om den här ölen än om mig i det här fallet. Var nog den som jag tyckte minst bra om utav de tre.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Avery – The Demons of Ale – Samael’s Oak-Aged Ale”

  1. fajanen says:

    Nu har jag inte provat besten men håller med. Denna var alldeles för spritig. Mephistoteles är mycket bättre. Besten ska jag försöka få tag på.

  2. Weine says:

    Enligt mig är Mephistopheles överlägset bäst i serien.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply