Categorized | Ölrecensioner

Från helvetet sänt! De Molen / Flying Dog Bat out of Hell


Flying Dog ska expandera ut i Europa i någon form och då till Holland och Belgien och ett steg i detta är att man tillsammans med Menno på De Molen slår ihop sina två grymma och sataniskt inspirerade öl Gonzo Imperial Porter och Hel & Verdoemenis för att få ihop en riktigt kraftfull hybrid. Ölen är (var) bara tillgänglig i Europa och det gjordes bara 666 flaskor (så klart) samt ett par liter (225L) av ölen som lagrats på ekfat. De eklagrade fanns lite kort på Monks (typ 10 flaskor á 18cl och 250kr) men tog slut rätt fort, men jag skippade dem då de ändå inte verkade vara bättre än den olagrade. Självklart är låten ni måste lyssna på medan ni läser detta Meat Loaf – Bat Out Of Hell . Äntligen fick jag dricka ölen och ha en låt som perfekt passar till!

De Molen / Flying Dog Bat out of Hell

Utseende: Mörk svartbrun vätska, rätt tjock. Cappucinobrunt skum med minimala bubblor och en platt men gräddaktig topp.
Doft: Choklad och mycket espresso och vanligt kaffe. Mörk malt men framförallt kaffe, lite kryddigare kaffe. Lite nötigt slut.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med okey kolsyra. Rätt lätt kropp med små bubblor. Smak av rostade bönor med lite choklad undertill. Men mest är det kaffe här, speciell kaffe med aningen het krydda. Ungefär som kopi luwak fast inte lika kryddigt, men ändå år det kryddsyrliga hållet. Ljusa men ändå rätt kryddiga, halvrostade något bäriga kaffebönor. Lite torr eftersmak och en lättsam poröst kropp. Påminner om Rasputin tycker jag.

Betyg? – Bättre. Smakrik imperial porter med en lite kryddig kaffe och ja, att det är Menno som står för det mesta här tycker jag att man känner och det är därför jag undrar vad Matt från Flying Dog har gjort för att sätta sin stämpel på den. Överlag väldigt lättdrucken för att ändå vara rätt kraftig och ibland känns den lite rejälare än 9.4% men det får väl i sammanhanget ses som ett bra betyg.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply