Categorized | Ölrecensioner

Ölshopping i Rom!

Som jag skrev igår så kom jag hem från Rom nu i måndags och även fast resan mer var till för att ha det skönt, äta god mat, kunna njuta av solen etc etc så slant det in lite öl. På förhand hade jag redan kollat ut lite ställen genom Google men även RateBeers fiffiga ‘places’ där man kan se olika ställen i olika städer och länder utsatta på en karta. Dock är den inte alltid uppdaterad och det är rätt ofta ställen kan vara nedlagda etc. På förhand kändes Johnnys Off License som det perfekta stället, de skulle ha massa amerikansk öl och låg inte alltför off just utanför Vatikanen. Väl där var jag dock småbesviken då de hade mycket vin, rätt mycket blandad och bra öl – men inte såpass mycket amerikanskt som jag hoppats. Så blev en Great Divide Espresso Yeti, Left Hand  Imperial Stout och en BrewDog Tokyo* där. Däremot ramlade jag av en slump in på Gradi Plato som var ett annat av ställena jag tänkt besöka och som ligger längre ned på samma gata från Vatikanen sett. Utbudet var mindre men ändå bättre på något sätt och det blev lite öl från Port Brewing, Pretty Things och annat därifrån. Slutligen i samma område styrdes vi in till UR Beer som dock var en större besvikelse än Johnnys då utbudet var väldigt litet och inte så speciellt. Dock kunde jag fynda en Thomas Hardys Ale 2007 för runt 50-60kronor.

Det var det egentligen, Johnnys Off License har ett annat ställe mer österut från Roms centrum sett – men jag ville inte hålla på att ränna runt för öl mer än vad jag redan gjort så både den butiken samt Domus Birrae på via Cavour (det jag vill rekomendera mest!) fick vara. Vi bodde rätt centralt i de lite finare gamla delarna runt området Navona och rakt under oss vid Ponte Sisto så låg även Bir & Fuds restaurang (de har även en ölbutik). Fördelen med ställen som egentligen mer är restauranger är att de säljer även ölen över disk om man frågar snällt och ler. Tyvärr hade Bir & Fud bara Italiensk öl så de fick vara. Rakt över gatan var det fotboll på tv och stället hette något med Domus Birrae men såg mer ut som en liten mc-pub så vi traskade glatt hemåt sista kvällen på resan. Så trots att vi bodde 20 meter ifrån Open Baladir som är Baladirs egna brewpub skulle man kunna säga så blev det inte någon italiensk öl för mig, vilket kändes bra. Men nej, vänta, inte sluta där.

Jag gick nämligen tillbaka till Domus Birrae, den lilla puben snett emot Bir & Fud restaurant för att se om jag kunde köpa någon öl från dem om det fanns något jag var intresserad av – och damn! Där plockade jag snabbt på mig Green Flash Barleywine, några småflaskor samt Närke Kaggen! Stormaktsporter 2008 som jag fick för ett vrakpris! Jag kunde även plockat på mig ett par exklusiva och fina Cantillonöl men då väskorna var packade och redan rätt tunga så fick det vara. Men för de som säger att man inte kan shoppa öl i Rom eller Italien så säger jag att man bara behöver leta lite mer noggrannt!
Egentligen hade jag tänkt få med lite vad som fanns i den kartong med öl jag var och hämtade igår, men det hinner jag inte med nu – så det får vara. Men tack Rom, ni hade bra ölutbud – till bra priser dessutom!
Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Ölshopping i Rom!”

 1. Anonymous says:

  Grattis några riktigt fina jakt trofféer där må jag säga. Högtidsstunder att vänta.
  Mvh David

 2. Balder says:

  Nejmen vilka kanoninköp, man kanske borde åka till Rom en dag!
  Jag drack en left hand imperial stout i helgen och jag måste säga att den är riktigt bra! Ser fram emot när du ska skriva något om Green Flash Barleywine, ett öl jag länge velat prova!

 3. Manker says:

  Balder> jo, trodde left hand impen skulle vara lite av en besvikelse då de kan pendla rätt mycket. men attans, den vart riktigt bra. Oerhört lättdrucken för att vara så stark men ändå smakrik.

  Green flash barley'n, vet du något om dens vintage-årtal? Detta är en vintage 2008 står det på flaskan. Hur lång lagring har dem innan den åker ned i flaskan?

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply