Categorized | Ölrecensioner

Torsdagsupptåg börjar med Caldera Pale Ale

1. Glöm inte att lägga till er som followers till höger! Då missar ni inte det mesta om amerikansk öl eller ölnyheter!
2. För er som missade dagens inlägg om Cigar Citys Either/Or så finns de här!


Snart blir det lite torsdagsnöje genom att se rockiga Mad Lee Riot spela på The Blacklist – och vad kan man då värma upp med? Jo Smashing Pumpkins och Amagers Double Black IPA. Men jag orkar inte skriva om den ännu utan den får ni vänta på – men jävulskt god! Då det blir middag snart på OT (om planen går som det är tänkt) så blir det lite amerikansk öl och mer av det blir det nu! Burkölfestischen fortsätter med Calderas Pale Ale, en öl jag blev rekomenderad på just OT för några veckor sedan – och även min första öl från samma bryggeri. Bryggeriet som kommer från Oregon har här gjort en west coast pale ale – inte den annars vanliga west coast IPA’n – som de sedan torrhumlat rejält med två lokala humlesorter (williamette en av dem?). Ölen vann guld i European Beer Star 2010 som hölls i Nurnberg i fjol, nu har jag då inte hört talas om den tävlingen och öltävlingar känns lite som Grammisgalan etc – rätt meningslösa jämfört med Oscarsgalan..


Caldera Pale Ale

Utseende: Ljus lättgrumlig vätska med lätt gyllene mjäll topp.
Doft: Massa tropik, citrus, gräs och humlekottar. Riktigt rejäl doft och burköl verkar riktigt bra för att få fram dofterna.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Humlekottar, massa humlekottar som ger bra efterbeska som växer vidare riktigt bra.

Betyg? – Bra+. Riktigt bra kotte och beska. Lättdrucket och perfekt stabil överlag.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply