Categorized | Ölrecensioner

Vi hyllar Great Divide, vi hyllar Yetin! Great Divide Espresso Oak Aged Yeti


Great Divides fenomenala Yeti-serie har vi verkligen blivit bortskämda med i Sverige, både i fjol då den vanliga yetin hamnade i det fasta sortimentet och genom året samt i år då olika lagrade versioner kommer. Detta vill jag fira idag och imorgon med att gå igenom choklad- och espressolagringarna av den. Chokladversionen har ju redan varit på besök men espressolagringen kommer senare i år och är något att se fram emot för alla kaffeölsfantaster! I espressolagringar har man tillsatt “Pablo’s espresso” från Denver för att ge extra skjuts till de redan fina dragen av vanilj, ek och rostat. Det man kunde undrat innan man drack den var ifall det skulle bli espressosmak som i t.ex. Mokah eller andra kaffestouts eller om det bara skulle ge lite extra karaktär. Imorgon skriver jag om chokladversionen och i den har man tillsatt lite cayennepeppar för att ge extra drag och jag tror det är lite samma tanke man har haft här, det ska ge lite extra djup i doft och smak mer än att vara en helt egen version.

På tal om Denver så ser jag än mer fram emot GABF som hålls där i höst och som vi är ett gäng som planerar att besöka. Vi letar fortfarande fler som vill följa med så är du intresserad kika in på diskussionsforumet här och säg till! Vi är nu cirka 5 personer som är på och vi ordnar flyg, hotell, biljetter etc om vi bara får ihop några fler innan aprils slut!

Great Divide Espresso Oak Aged Yeti

Utseende: Svartbrun vätska med minimala bubblor i det gräddbruna skummet.
Doft: Yeti, fast med båda mer choklad och framförallt en rejäl kopp kaffe. Mjukt lättrostat espressokaffe. Tydliga dofter och dunsar av vanilj och kryddig ekdoft.
Smak: Lätt munkänsla med bra och fyllig kolsyra. Halvtunn kropp men ändå mjuk och fyllig. Kraftig smak av espresso och kaffe med lite kryddig och bitter smak. Chokladen tar rätt mycket plats men den är välsmakande och riktigt god så det gör ingenting – samtidigt kommer espressokaffet hela tiden fram och tar tillbaka platsen i centrum. Påminner om Southern Tier Mokah. Lagom humlebitterhet för att inte låta det bli för sött eller mjukt.

Betyg? – Bättre+. Espreesobomb men ändå med både smak och doft av rostat, choklad och ek. Vääldigt bra och blir att köpa sen igen när den dyker upp på systembolaget! Just att det går så bra ihop här med de rejäla yetikaraktärerna och espresson gör att helheten blir fantastiskt bra.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Vi hyllar Great Divide, vi hyllar Yetin! Great Divide Espresso Oak Aged Yeti”

  1. Gyllenbock says:

    Mycket, mycket god öl. Har bara druckit den på fat dock så det blir kul att testa från flaska i maj.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply