Categorized | Ölrecensioner

Ölleverans med ‘galna’ etiketter, plus ‘galen’ öl från Shorts!

 När jag häromdagen skrev om de två paketen som jag nyligen nu stiftat bekantskap med så hade jag ingen aning vilken galen blandning jag hade plockat ihop. Åtminstone sett till etiketterna. För jag hade diskussionen för ett tag sedan och precis som med vin så är öl mer attraktivt om det har en snygg etikett. Står du i en bar och har halvkoll på vad som står i baren men det är för långt för att se helt klart – ja då fastnar ögonen i alla fall på en etikett. Den kunnande kanske sedan väljer bort den medan den något okunnigare kanske tycker den ser lite tuff ut och beställer in den. Går man å andra sidan bara på en bättre ölbar så spelar detta ingen roll utan det är mer när man börjar talla på Spendrups Pistonhead som varningsklockan börjar ringa.


Så vad kom nu imorse då och varför detta tjafs med etiketterna? Jo, för Three Floyds brukar förvisso ha lite galenskaper för sig, men sedan föll jag för Left Coast/Oggis-flaskan också. Och både Dark Horse Perkulator och Weyerbachers Blithering Idiot var också lite kaxiga. Mer sånt tycker jag! Eller vilken är den tuffaste flaskan sett till design och etikett ni har druckit eller funnit?

Mikkeller Spontankriek
Mikkeller Spontanframboos
Cigar City Sea Bass
Left Coast/Oggis Black Magic Stout
Ett par Founders Breakfast Stout

De Molen Tsarina Esra
Dark Horse Reserve Special Black Bier
Dark Horse Perkulator Coffe Dopplebock
Weyerbacher Blithering Idiot
Mikkeller Green Gold
Three Floyds Admiral Lord Nelson

Så, öl på tal om galet då? Ja, amerikanska Shorts har ju följande slogan på sin Pandemonium Pale Ale:   ”Behold the bitter hysteria”. Tyvärr verkade den vara rätt trött jag när jag köpt den så jag var lite tveksam inför att öppna den. Men det blev min första öl från Shorts och det är alltid kul att prova nya bryggerier.

Shorts Pandemonium Pale Ale

Utseende: Grumligt varmt mörkorange vätska med gräddgult skum, minimala bubblor.
Doft: Småsöta bär med rätt söt approach av blomster, citrus och ’kärnor’.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med okey kolsyra. Rätt tunn och syrlig kropp. Just syrligheten gör att den känns lite gammal. Samtidigt har den en bra fruktighet med kärnor, körsbär och aningar av tropik. Vare sig bitter eller besk utan det är just pale ale i dess lättaste form. Körsbärskärnbittert och inte besk eller läskande vilket jag hade hoppats på.

Betyg? – Bra-. Mnjae, känns lite smågammal, eller så är den bara inte så pass bra som jag hade hoppats. Kunde nog ha varit bättre.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

7 Responses to “Ölleverans med ‘galna’ etiketter, plus ‘galen’ öl från Shorts!”

 1. Fredrik B says:

  Ser trevligt ut, men dyrt? Hur mycket frakt får man punga ut för ett sånt paket?

 2. Fredrik B says:

  Förresten så håller jag med om att man då och då blir påverkad av behållare och etikett. Åt båda hållen. Infinium har jag inte korkat upp ännu, men jag har mina misstankar att flaskan kommer överglänsa innehållet.

 3. Manker says:

  Frakten gick väl på en 2-300 för detta paketet och innehållet varierade rätt kraftigt. Allt som allt kanske 1,2' :/ men 40-60 kr för små flaskor och en 100-150 för de stora.

 4. Manker says:

  ang infinium så är svaret JA. köpte den för några månader sen då den var helt ny. mest för att det var lite "wow"-stuk på det. helt okey och sett till vad de har gjort så. men ingen höjdaröl

 5. Anonymous says:

  Behemoth Barley wine från just Three Floyds får min röst med tilläggs texten " It's not normal" // David

 6. Anonymous says:

  De Molen Hel & Verdoemenis 666 har en snygg flaska 🙂 eller något från Lost Abbey…

  /myspanda

 7. Manker says:

  Jo Behemoth har grymt tillägg, lite samma som man finner på Stone's olika öl, eller BrewDog för den delen med..

  Hel & Verdomenis är i sig rätt kaxig, men likaså deras samarbetsbrygd med Flying Dog – Bat out of Hell. Lite samma stuk. Annars är De Molens vanliga flaskor stilrena och snygga tycker jag.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply