Categorized | Ölrecensioner

Bomber och granater! De Molen Bommen & Granaten

På tal om De Molen då… Vars nya bryggeri är i full gång att monteras ihop, leta upp deras facebooksida för att följa arbetet. Rätt intressant att se hur det växer fram.. Men då jagi är i rusning nu så blir det inte mer än så om det. Häromdagen drack jag till slut en flaska Bommen & Granaten från 2009 (butteljerades 16 november 2009) som sparats. Denna barley wine på 15.2%, gjord med Nugget och Saazhumle är rätt speciell då den i princip är helt stilla. Intressant eller intressant och bra? Flaska 68 av 429.

De Molen Bommen & Granaten

Utseende: Brunvattnig plommonsörja helt utan skum.
Doft: Dött. Dadlar, socker och alkohol ger intrycket av plommonsprit. Gammal tropisk frukt med torkad sötma och lite dold karamell finns också där. Sötman är genomgående och jag hittar även spår av torkad marsipan.
Smak: Lätt munkänsla utan kolsyra. Inte helt platt men ändå utan direkt kropp. Tunn! Mer sötma än i doften och det spritighet som man kunde urskilja från doften är helt borta. Det är extremt lättdrucket och förödande med den höga alkoholhalten. Aningar av tropisk frukt mixas med sötma och russin, dadlar etc utan att bli typiskt barley wineliknande.

Betyg? – Bättre. Egen och speciell, kanske rent utav underlig. Samtidigt kan man se den som fantastisk för hur den uppför sig med tanke på vad den är. Det är en snäll best som lär vara mer än utmärkt som dessertvin!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Bomber och granater! De Molen Bommen & Granaten”

  1. Kim says:

    När jag drack den för ett tag sedan så kom jag osökt att tänka på nyponsoppa – fast mycket godare!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply