Categorized | Ölrecensioner

And the cow says? – New Glarus Spotted Cow

Cream ale från Wisconsin från ett kanske relativt okänt bryggeri? Hur spännande låter det. Oerhört tycker jag som vill prova nytt och kanske lite otippade öl, även fast de ibland kanske är mer otippade än bra. Öltypen är inte så vanlig utan jag tror att den enda cream ale’en jag tidigare druckit (sett till RB’s lista då) är Anderson Valleys Summer Solstice som var på besöl i fjol. Att den sämsta på topp-25 listan har en RB-score på 3.01 säger nog mer om hur vanlig den är mer än hur bra de är. Öltypen är en blend av lager och ale med rätt låg bitterhet och rätt begränsade inslag av humle. Istället är det mer malt och en mix av ale och lager som ska ge den fylliga, lite krämiga smaken. New Glarus som gör dagens öl – Spotted Cow, är aningen okända skulle jag vilja påstå även fast de kan visa upp en 50 olika öl som alla verkar ha en okey spridning och inte vara såna som bara de som bor nästintill i bryggerier har smakat. Har även deras Unplugged ABT hemma så det ska bli intressant att se hur åtminstone en av deras övriga öl är.

New Glarus Spotted Cow

Utseende: Ljus aprikosfärgad vätska med vitt skum.
Doft: Crisp doft av citrus som sjunker iväg för en doft av sötare välgjord lager och känns inte så ale’ig till en början. Mer karaktär och tryck än en lager men fortfarande lite mild för en ale.
Smak: Lättare munkänsla med okey kolsyra. Tunn och även smaken känns mer som en välgjord och bättre balanserad lager än en ale. Sötman är lagom och det är oerhört lättdrucken och ’drinkabilityn’ är väldigt stor. Fräsch och crisp och inte så söt som cream ales kan vara.

Betyg? – Bra (+). Lättdrucken men har ändå mycket karaktär och mycket att ge. Fungerar utmärkt som lättdrucken ’mellan-öl-öl. Saknar kanske lite smaker, men fortfarande fräsch och god. 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply