Categorized | Ölrecensioner

Äntligen fredags-AW! Hanssens Oude Gueuze pallar trycket?

Missade ni att läsa om Three Floyds Gumballhead, gör det nu – en amerikansk veteöl av yttersta kvalitet!

Fredag = after work-öl. Så även idag. Det vankas lite ölprovning senare ikväll med humlebomber som Left Coast Hop Juice, Moylans Hopsickle och Three Floyds Arctic Panzer Wolf. Men innan det kör vi lite läskande och surt. Valet denna fredag föll på den sista ölen av Hanssens jag har hemma. Efter deras jordgubbs- och körsbärsöl så var det nu dags för gueuzen. En blend av olika årgångar av deras lambics har fått efterjäsa tillsammans och resultatet blev?


Hanssens Oude Gueuze

Utseende: Soldisig gulorange vätska med minimala bubblor i ett ihoppressat skum som har en lite gräddfärgad nyans.
Doft: Doftar stall, citrus och humle sm legat kvar i någons gamla unkna strumpor.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Sprudlande och fizzande bubblor, nästan mer än mousserande stuk på vätskan. Stiltypisk smak av citrus, stall, syra och funk. Har en blommig torr känsla innan den gamla humlen torkar ut lite mer i munnen.

Betyg? – Bra (+). Finns saker här som gör den trevlig, men jag tycker ingenting gör att den står ut. Om man vill ta ut något så är det fizzandet som hjälper syran och det uttorkande att attackera munnen än värre – och det gillar jag. Men smakmässigt är den lite snällare.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply