Categorized | Ölrecensioner

Manker firar svenska hembryggarframgångar!

Missade ni att läsa om Sierra Nevadas 30th Anniversary-öl så har ni chansen att läsa om de två “sista” delarna här och här. Tycker fortfarande debatten om eurolager är värd att lyfta fram, så kika här en gång till.

Efter en middag med St Eriks Pale Ale och örtkryddad fläskfile så inser jag hur bra komplement St Eriks öl är till mat. Den oerhört fräscha citrusen som är genomgående i allt Jessica gör visar hur bra de här ölen är på sommaren, till mat och för att bara dricka om man vill ha något läskande! Bra gjort igen! Blir att öppna Sommar ale’en imorgon! 

Nä, nu såhär en solig tisdagkväll så vill jag passa på att hylla lite nya svenska bryggare.

Dels var det mer svenskt än danskt på prispallen i årets Mikkeller Hop Bomb Challange. Priscermonin hittar ni här och på tredje plats kom svenske Christian Kapusta från Malmö med sin Squash IPA. Tvåa kom de gamla stonerrockarna bröderna Lund som brygger under namnet Sea-Goat med sin PIPA (?) medan det vart danskt högst upp me Sören Davids som vann med sin Simpsons IPA. Synd att det inte vart svenskt på prispallen då vinnarölen bryggs och säljs ut. Hade varit kul att prova samtliga dessa dock!

Mer svenska vinnare blev det i form av Janne Sandström och Per Andersson som inte bara har vunnit Hembryggar SM utan nu även Mesterskab i Håndbrygning 2011. Deras Bäckvägen Barley Wine måste nu ges ut till masan tycker jag. När ska de sluta röna såna trevliga framgångar? Stort grattis även till dem! Det blev även mer poletter till Sverige i samma tävling då även bronsmedaljen gick till ett bryggarlag från Uppsala! Läs mer här!

Riktigt kul med dessa svenska framgångar som verkligen visar att svenska hembryggare är riktigt bra på vad de gör! Nu väntar jag bara på att man ska få en möjlighet att prova dessa öl i någon form, så förbaskat sur att jag missade Hembryggar SM.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Manker firar svenska hembryggarframgångar!”

  1. Kristopher says:

    Missade också hembryggar-SM. Ja, jag är bitter. Jag vill dricka Bäckavägen Barley Wine NU!

  2. Stefan - Ölsvammel says:

    Riktigt kul med alla svenska framgångar 😀

    Kristopher: Bäckavägen BW var aldrig med i folkets val så den missade du inte. Men förhoppningsvis kommer den längre fram på Systemet 🙂

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply