Categorized | Ölrecensioner

Söndagsöl: Hantverksbryggeriet Baronen 2008

För en humle och barleywine-fantast som mig så är det ibland dags att ta fram, alternativt köpa någonting, som man ibland glömt bort att prova. I Brill’s beställningssortiment finns t.ex. denna barley wine från svenska Hantverksbryggeriet från 2008 att beställa. Tyvärr gör kollikrav att det inte riktigt blivit av och det är även få krogar som har den på flaska (iaf vad jag halvslött sett). Så under besöket med ÖlvisholtO’Connors så plockade vi (tre barleywinefantaster) fram denna flaska för att avrunda en trevlig kväll. Bra val kunde vi konstatera efteråt..

Hantverksbryggeriet Baronen 2008 

Utseende: Rödbrundisig vätska
Doft: Vinös trevlig doft med torkade frukter, aprikoser, dadlar och maltig fruktbröd. “Bakad lakrits” och maltig deg me en fin alkoholfinish.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Sött, torkat och gott med en inte för vild eftersmak utan det är rätt mild och enkelt. Lömskt enkelt och milt med tanke på ölens 12,7%. En sötbeska mer än humlebitig sådan som passar rätt bra till de torkade frukterna.

Betyg?- Bättre-. Förlorar på sin kropp som är lite för tunn, den har även blivit lite för enkel och saknar slut. Samtidigt är det svårt att inte falla för den fina sötman och den inbjudande fruktmixen.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply