Categorized | Ölrecensioner

Wild thing! Victory Wild Devil och så dagens första öl!

Just  hemkommen från jobbet så är det dags för en svalkande öl, valet föll på Southern Tiers Farmers Tan, en enkel läskande pale lager som jag ska ta i mig tillsammans med lite ljuvlig Gruyere. Passar väldigt bra ihop!
Något annat läskande amerikanskt är Victory’s Wild Devil – en farmhouse ale som jag drack för ett tag sedan på Oliver Twist i Stockholm. Så skål på er, låt lördagen smaka och läs på!

Victory Wild Devil 

Utseende: Vamare persikofärgad vätska, poröst skum.
Doft: Porösa lätta dofter av gräs, citrus och vilt kravlande jäst.
Smak: Lätt munkänsla med porös kropp och kolsyra. Ananas, passionsfrukt och en humlekaraktär som ändå märks av. Dock faller det in i vildjästens dans och det blir mer lätt än sursyrligt. Fortfarande med en småbesk känsla som gör den läskande och trevlig.

Betyg? – Bra+. Rätt lagom. Har potential men blir lite porös mot slutet och eftersmaken faller då bort.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply