Categorized | Ölrecensioner

Mer bär åt folket – Sly Fox Black Raspberry Reserve

Då jag igår skrev om Three Floyds försök på en oktoberfestöl så är det faktiskt en slump att jag idag skriver om ett annat försök på en tysk öl. Istället för Three Floyds så är det Sly Fox, de som brygger den goda 113 IPA’n, som försöker sig på något så vågat som en tyskinspirerad veteöl med tysk pilsner- och vetemalt med lite tradition-humle och för varje gallon (cirka 3.7 liter) av öl så har man dryga 500gram röda och svarta hallon. Med 8% så är den rätt kraftig och riskerar (troligen) inte att tappa smak, inte heller tror jag den blir “för mycket”. Pennsylvaniabaserade Sly Fox är för mig smånya och utöver deras 113 IPA så verkar mycket av deras öl vara inriktade på Belgiska och Tyska öltyper, något som också påpekas på deras hemsida. Jag har även deras tripel Incubus hemma, så det ska bli intressant att framöver testa om de håller en rätt hög nivå rätt igenom. Men nu var det mörk hallonöl..

Sly Fox Black Raspberry Reserve

Utseende: Disig mörkröd vätska med ett litet döende skum.?
Doft: Mörka hallon och en liten glänta med genuin bärdoft, björnbär, jordgubbar och ett helt hallonsnår. Just att det är en genuin bärdoft är vad man tar med sig från doften.
Smak: Lättare munkänsla med okey kolsyra. Porös och mycket lättare än vad den annars trevliga doften avslöjar. Bär och jordgubbar som dock faller lite på grund utav den lite väl porösa och tunna kroppen vilket nog kan härledas till vetemalten, hade den varit bättre som en vanlig ale eller hade bärsmaken försvunnit? Troligen. Läskande är den dock och det finns mycket gott smakmässigt, med lite mer kropp och mer kraft hade den ökat omdömet några steg.??

Betyg? – Bättre (-). Underbar fin doft av mörka hallon och bär, men smaken levererar inte därefter och tyvärr blir det lite drabbande för ölen i stort då vetemalten tunnar utan ett snäpp för mycket. Likväl trevlig, god, läskande.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply