Categorized | Ölrecensioner

Idag Götebrg och Oceanbryggeriet, igår (nästan) Shorts Nicie Spicie

Här i ett småregnigt Göteborg återhämtar vi oss idag efter en oerhört trevlig gårdag där det vart utgång och ett snabbt besök på Haket, bra utbud, priser och väldigt avslappnat. Blev en Hornbeer Hophorn på fat som alltid är lika god som allt följt av den lika magnifikt åldrade Left Hand Twin Sisters DIPA. Idag blir det att bunkra Dugges och Oceanbryggeriet innan vi ska ta ett besök hos Oceanbryggeriet, ska bli riktigt roligt. För en Stockholmare så är det nästan lite exotiskt att kunna poppa förbi lokala Systembolagen och plocka upp saker som inte finns någon annanstans i Sverige. Får bli lite Holy Cow och som blåvit så är det självklart att ta ett par Glenn # 5.

Men om vi förflyttar oss än mer västerut till USA så finner vi en rätt underlig amerikansk veteöl som berikats med citronskal, koriander och pepparkorn – Shorts Nicie Spicie. Just peppar i öl är rätt intressant då det kan bli bra (som i Dieu du Ciels pepparöl) eller dåligt. Annars är peppar en rätt intressant krydda att använda i bryggningen då det ofta bidrar med lite torr men ändå lätt het smak. Ölen är även humlad med den lite ovanliga humlesorten Ahtanum och den trevliga Cascade’en. 

Shorts Nicie Spicie


Utseende:
Lätt disigare blek persikofärgad vätska med snabbt döende skum?.
Doft: Rätt intressant blandning av tydlig peppar, korriander och en dash av citron. Finns mer frukt, apelsin och vetemalt om man går ett lager djupare.
Smak: Lätt till medelstor munkänsla med okey till bra kolsyra. Rätt lätt med en direkt push av peppar och även torra citrus och apelsinskal. Lite lätt syrlig frukt mot en torr pepparsmak där koriandern tar en rätt väl tillbakalutad roll som passar ölen väl. Tyvärr slutar den rätt tvärt men man bör tillägga att den inte gör större  anspråk på att vara en bombastisk storslagen öl utan det är en faktiskt förtjänstfullt läskande öl. Pepparen ger bra avtryck på smaken och det är vad det är.??

Betyg? – Bra (+). Som ovan, smakerna finns, läskande effekt och en väl integrerad pepparfinish gör att ölen är väldigt trevlig, även om den inte är mer än vad den är

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply