Categorized | Ölrecensioner

Oggy oggy oggy magic, Left Coast/Oggis Black Magic Stout

Av alla öltyper som finns så är det vissa som satt mer spår i en än andra; i mitt fall rör det sig ofta om stora barley wines och beska humlebomber, men det beror ofta på smak och preferenser. På motsatt sida av detta finns öltyper som man rätt så sällan dricker, antingen beroende på preferens och tycke, eller så beroende på att man inte faller över dem lika ofta. En av dessa öltyper är “foreign stouts”, en mittenposition mellan en vanlig stout och en imperial stout. Något mer humlad än en vanlig stout (för att kunna fraktas bort, thus foreign). De är något sötare (eller torrare, varpå det blir en dry stout) men liksom beskan inte fullt lika så som en imperial stout. Ofta finner man dem även i mellanområden runt 6-8%.

Dagens foreign stout är en “imperial dry irish stout” från Left Coast/Oggis i Kalifornien. Man har mixat sex olika maltsorter för att få ihop den här lätt psykadeliska ölen. Och med tanke på Guinness är urtypen av öltypen så var det rätt spännande att se hur denna skulle vara.

Left Coast/Oggis Black Magic Stout?

Utseende: Nougatbrungrumlig vätska med cappucinofärgat skum, minimala bubblor.?
Doft: Förstår vad de menar med “imperial dry irish stout” för här är det mycket rostad malt, men inte åt kaffehållet utan mer ensam rostad malt. Torrt och rostat med lite dov maltig mörkt choklad, väldigt intressant. ?
Smak: Lätt munkänsla med medelstor munkänsla. Fyllig och okey. Mycket kaffe och rostad malt med fin fyllighet som leder en iväg till en väg med chokladmousse och en aningen mousserande torrt slut. Mycket fin maltgrund som ändå är mörk och kraftig. ??

Betyg? – Bättre. Lätt den bästa torra stouten jag har druckit. Lätt, torr och bra malt med tydlig choklad och kaffe, har alla smaker man vill ha och har stor drickbarhet.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply