Categorized | Ölrecensioner

Mer skön hippieöl från Maine, Maine Beer Company Zoe

Zoe, ännu en öl från Maine Beer Company, blev till när huvudbryggare traskade gatorna fram i Bar Harbor med sin femåriga dotter Zoe. De besökte valmuseet där, något jag helt missade att de hade – jag koncentrerade mig på stranden och humrarna som man skänkte bort (för svenska ögon sett). Just det, Zoe, på valmuseeum. Hon älskade det tydligen. Så de gjorde en öl kallad Zoe med en smiley på för att visa hur glad hon varit. De ägnar sedan hela baksidan av etiketten åt att berätta hur man kan stödja valarna och vart man kan skänka pengar.

Återigen har man alltså lagt i högsta hippieväxeln och trots att man skriver “There is nothing coming soon to this page.  Just “Do what’s right”.” på sin hemsida så är man snabba med att ha en logga för Mac i botten och texten “Made on Mac”, lite underligt.  

 Hursomhelst så är ölen en “happy, hoppy, amber” och är en något upphumlad American Amber Ale. Tyvärr finns det inte så mycket mer att skriva om Dan och David från MBC då de drar mer åt nanostorlek än minst micro, men The Beer Babe har lyckats skriva ned något mer samt fångat dem på bild, så kolla här.

Maine Beer Company Zoe

?Utseende: varm, tjock mörkt knäckfärgad vätska med ljusbrunt font skum med len gräddtipp och minim till små bubb. Mörkare än väntat.. Ser hembrygd o grumlig ut?.
Doft: Mycket amarillotorrhumlad doft med kanske ngt roughare som följe, troligen centennial igen. Färskt. Unser en ovanligt bastant grund av korn o maltdoft. Nästan lite-bw-salmiak o träd! Toppen!?
Smak: lätt till medelstor kolsyra, ok till bra kolsyra. Lätt kropp men känns stiltypisk. Smaken är av färsk humle, kanske lite ofullständigt filtrerad. Mörkare malt och lite kola vilket är oväntat av stil men inte av utseende o doft. Smaken är liksom Spring Peeper sekundär efter doften o lite klenare med aningar om trevliga hembrygder.. Mild beska med skön humlesmak o mer ‘ale’ än SP’n. Lite beska o humlemsk sitter kvar medan munnen känns ngt torrare, sen är det slut?.

?Betyg? – Bra(+). som amber är den bra. Färakhumlad och kättdrucken. Men känns väldigt hembrygd, utan att bli negativt. Men grumlig, mer humlad doft än smaker (=saknar balans) och är lite som att den saknar riktnibg. Men det är samridigt trevligt oxh som en mörkare (typ) trashy blonde).

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply