Categorized | Ölrecensioner

Onsdagsöl: Marin Brewing Mt. Tam Pale Ale

I staden med det lätt lustiga namnet Larkspur i Kalifornien ligger ett litet, litet bryggeri med namnet Marin Brewing Company. Bryggeriet som egentligen är en brewpub öppnade i början av april 1989 då bland annat Brendan Moylan fick igång det hela (med hjälp av Craig Tasley). Moylan undrar ni, ja det är samma Moylan som i bryggeriet (och restaurangen där med..) med samma namn. Moylan där även Chelsea, Brendans dotter, jobbar som servitris. Så det är ett famileföretag på många sätt och det är klara band mellan Moylans och Marin Brewing vilket jag faktiskt uppmärksammade då man har info om Moylans och lite av deras medaljer på Marin Brewing-flaskorna. Brendan brygger ölen med den troligen norskättade Arne Johnson som blev head brewer 1995.

När jag var förbi Ölbutikken i våras så vart det ett par flaskor från Marin Brewing som följde med hem, uppenbarligen då denna öl. marin Mt. Tam Pale Ale, en pale ale på skönt måttliga 5.5%. Det är en ljus pale ale med pale, wheat och crystalmalt som blandas ihop med Cascade, Columbus och Amarillo vilka alla har en trevlig tendens att sätta positiva avtryck på smak och doft hos ölen.

 

Marin Mt. Tam Pale Ale

Utseende:  Varm disgrulig persikofärgad vätska med kompakt ljus skum med minimala bubblor och gräddig topp.
Doft: Wov, jag trodde den skulle vara klen men här drar det åt Sierra Nevada Torpedo och färsk humlig pale ale med persika, apelsinskal och lite ljus malt som ger en lite torr finish.
Smak: Lättare till medelstor munkänsla med bra kolsyra. Även smaken är riktigt förvånande! Istället för en torr tråkig pale eller amber ale så är det en en mildare Sierra Nevada Pale Ale med drag mot en lättare Flying Dog Snake Dog. Både en mild och skön beska med en torr känsla  och den milda men trevligt passande smaken gör den utmärkt som en lättare session ale. Det här är inte en besk mördarpale utan en 5.5%’ig extremt lättdrucken APA med mild humle. Tar man bort att den inte är purfärsk så skulle jag kunna likna den vid St Eriks olika pales, men som sagt utan samma fina humlesmak.

Betyg? – Bra+, oerhört nära ett “bättre-” men det smakar “för lite”, det är liksom citrus, lite frukt och skön ljus malt. Men jag gillar de och skulle verkligen rekomendera den som en bra sällskapsöl, särskilt med tanke på dess “låga” alkohol. Jag hade åtminstone förväntat mig något bra mycket tråkigare.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Onsdagsöl: Marin Brewing Mt. Tam Pale Ale”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply