Categorized | MankerBeer TV

Manker Beer TV – Vi provar Sierra Nevada Beer Camp-öl

 

Varje år håller Sierra Nevada en Beer Camp för ölälskare. Det är dels en tävling där du skickar in dit bidrag för att ha chans att vinna en plats på lägret och sedan är det själva lägret. Man brygger öl och njuter av Chico. Själva ölen i sig, alltså den som görs på lägret brukar ge ett par kegs som i vissa fall når bortom Kalifornien, men sällan till Sverige. Förens nu! Wicked Wine har fixat fram tre olika av ölen, Juniper Black Ale, Double IPA och California Common (årets namn på dem, ibland är det samma öl som sedan får nya namn).

I videon provar vi de två första (CC’n kopplades på först på lördagen) och var imponerade över hur bra de var. Lite kort om ölen då kanske?

Om vi lånar från ratebeer så står det såhär om Double IPA’n (ursprungligen kallad för Ghidorag):

Brewed by Chris and Joe DeCicco, in conjunction with Sierra Nevada’s Beer Camp, an American Double IPA that is as formidable as its Sci-Fi monster namesake. Ghidorah is golden-amber in color, with a pronounced hop-forward presence. Grassy, resinous, and citrus peel dominate the aroma. It has significant malt body, which adds balance to the beer, but the malt quickly subsides toward a firm bitter finish.

medan det här är vad som står om Juniper Black Ale’en:

This dark russet-colored beer has an intricate aroma of roasted malt and fruity esters, with a touch of resinous pine note from the use of juniper berries. The flavor is deep and complex with an upfront sweetness and flavors of dark baking chocolate, which give way to a dry finish from a mixture of hops, and a mild hint of juniper. Juniper Black Ale is very drinkable and perfect for a cold winter night.

Oavsett om ni ser ölen på besök borta i USA eller får möjlighet att prova dem på mässan nu sista dagarna så råder jag er att göra det då de är både rätt svårfunna men också väldigt bra.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “Manker Beer TV – Vi provar Sierra Nevada Beer Camp-öl”

  1. Christian says:

    Jag skulle hemskt gärna prova Juniper Black Ale; är ett stort fan av Rogues Juniper Pale ale och i allmänhet är ju enbär/ris alltid nice! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] allt från barrigt, till sött, rökigt och ja, allt beror på hur själva ölen gjorts. Ta bara Sierra Nevada Juniper Black Ales som vi hade film på idag, en väldigt balanserad […]

  2. […] besök och från de senaste dagarna där vi går igenom vad vi vart ute och provat (här, här, här och kanske här). De här listorna är mer utifrån våra helt personliga preferenser. Nä, dags […]


Leave a Reply