Categorized | MankerBeer Talk

MankerBeer har ölprovning och premiär för “Ölkunskap”

Idag är det åter dags för någonting som en gång fick mig att få upp ögonen för det utbud av öl som finns, och som jag hållit tillsammans med en grupp goda vänner några gånger per år – ölprovning. Oavsett om det är en något mer seriös sådan med uttalat tema, vätskepauser och en provningsledare med mångårig erfarenhet, eller en där det är ett kompisgäng som köper på sig “en av allt” på systembolagets olika släpp för att prova och lära sig om öl så är ölprovningar väldigt gynnsamma. Dels spar man pengar från att köpa “all den där dyra” ölen som kommer till Systembolaget, samtidigt som man får en orsak att träffa sina vänner igen och slutligen så kan man lära sig väldigt mycket om ölen man dricker. Genom att prova nya öl, av olika öltyper och av olika stil så ökar ens kunskap eller åtminstone vetskap om dem och dess existens.

För självfallet måste man inte tycka om alla de öl man provar, men nästan hellre då att prova den på en ölprovning och sätta ord på sin upplevelse gemensamt med andra. Hellre det för att ta del av deras smak- och doftupplevelse än att chansa när man är ute på krogen och beställa in en flaska som man sedan tvingar sig själv att vaska då den inte föll en i smaken.

Så idag ska vi prova öl, de öl som är med på bilden plus en hemlig öl som fått idel lovord från allt från bryggare, till ölpersonligheter till “vanliga” personer. Så kan nog bli kul. I och med detta släpper vi därför nu, lite mer officiellt, våra BETA-version av vår “Ölkunskap”. Sidan har i detta nu tre olika delar: Öltyper, Ölstilar, och slutligen kategorin om att Prova Öl. Allt är inte helt klart och vi håller fortfarande på att bygga på, förbättra och addera informationen på sidorna. Men redan nu vill vi kunna dela med oss av den. En sida som tillsammans med vår “Kommande Ölsläpp” ska erbjuda lite mer än “det vanliga” vi har på bloggen.

Kommentera gärna på om det saknas något, är felaktigheter, om ni har mer information ni vill lägga dit etc.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply