Categorized | MankerBeer Talk

Inför Linköping Beer Expo 2012 – Vi frågar mässgeneralen

Årets Linköping Beer Expo kommer husera på Tornet Konferens & Restaurang, en inte alltför lång promenad från Centralstationen och går av stapeln på självaste St Patricks Day, alltså den 17e mars. Mässan har i år lite annat upplägg då den är uppdelad i två pass – 12-17 och 18-23 och som ni ser så är det en timmes “break” däremellan för att ge utställare, besökare och övriga att vila ut lite och ladda batterierna. Priset ligger på 150 kr per pass (inkl avgifter och provningsglas, köp biljett här) och för ölkuponger som köps på plats (kan också förköpas) får du lätt byta till dig ett stycke öl.

Vi kommer självklart släppa en av våra “inför”-guideer väl i tid inför mässan, men avvaktar några dagar till i väntan på att fler av utställarna kommer släppa sina listor på vad för spännande de tar med sig. Jag måste (faktiskt) rekommendera den här sidan där ni ser de ölprovningar som kommer ske under mässan, där det finns något för alla. Se bara på bilden här nedan.

Jag frågade mässgeneralen Richard Lindblad lite om årets mässa för att se vad som ändrats, vad han ser mest fram emot och varför alla borde köpa sig en biljett till Linköping och spendera dagen bland Sveriges mest framstående bryggerier, ölimportörer och övriga utställare. Linköping Beer Expo växer på i samma takt som ölkulturen i Sverige utvecklas, vilket är rätt stadigt och det är kul att se hur mässor också börjar växa och bli en plattform där besökare, utställare och bryggare kan mötas och umgås.

  • Vad har ändrats/förbättrats/gjorts sedan i fjol

Vi har bytt lokal, den gamla renoveras (behovet fanns verkligen!). Vi har börjat sälja biljetter och ölprovningar online. Jag har försökt att ytterligare öka fokus på öl på hemsidan med t.ex. en ölguide (mer tillkommer) för att alla ska känna sig hemma, både erfarna och nybörjare. Vi har ytterligare breddat utbudet av ölprovningar för att det ska finnas något för alla! Vi har också flera nya utställare såsom Motala Brygghus och Doorstep Brew som har premiär på mässan.

  • Vad ser du främst fram emot i år

Ojoj, det ska bli kul att prova den nya lokalen! Jag ser som vanligt fram emot att kunna erbjuda alla ölälskare, nya och gamla, en riktigt kul och trevlig ölupplevelse precis som jag skulle vilja ha den! Det ska bli spännande med att prata med Doorstep Brew, det vore riktigt kul om det kunde slå!

  • Hur du ser på ölutvecklingen i Sverige sedan i fjol

Det känns som det bara blir mer och mer fokus på kvalitetsöl! Det är kul att så många mikrobryggerier dyker upp överallt, det bäddar ju för en bra och stark svensk utveckling av kvalitetsöl. Det är också kul att bolaget, för en gångs skull, ligger i framkant på det med mobilapp och (ev. snart) möjligheten att beställa enskilda flaskor av alla mikrobryggerier. Det sätter deras öl och Beer Expo i ett helt annat ljus då du kan köpa hem den öl du provat flaskvis, så det är spännande.

  • Vad dricker du själv helst för typ av öl

Man är ju en sån där periodare, alltså att det går i perioder vad man gillar! =) Just nu är ja nog lite åt det sötare hållet, så gärna nån god belgare, en schysst barleywine eller en lagrad imperial stout kanske.

  • Slutligen, varför ska man absolut inte missa årets Beer Expo

För att man sällan får chansen att besöka en hantverksmässig mässa med hantverksmässig öl! Gillar man att mingla, ha det trevligt och ha möjlighet att gå på bra ölprovningar; allt detta med god öl så är Linköping Beer Expo inte att missa!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Inför Linköping Beer Expo 2012 – Vi frågar mässgeneralen”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Beer Celebration! Manker Beer – Stockholm Beer and Whisky Festival 2011 – The Epic Montage! Inför Linköping Beer Expo 2012 – Vi frågar mässgeneralen Ett ockult kärleksbarn till humlemord? – Omnipollo/Sea-Goat Brewing Manker Beer Diaries -5- Det […]


Leave a Reply