Manker Beer News: Hoppin Frog och De Molen brygger öl tillsammans

En rolig nyhet som damp ned under Copenhagen Beer Celebration (det kommer flera) var att Hoppin Frog och deras mer än karismatiske bryggmästare Fred Karm kommer att brygga en öl tillsammans med den lika trevliga Menno Olivier från De Molen.Bryggningen kommer att ske nu i helgen i samband med Dutch Open Brewdays då flera av landets alla bryggerier har öppet hus och annordnar trevliga events. Vi spenderade väldigt mycket tid med Fred (hans blendade  Black & Tan, inte ölet utan blenden, med lika delar Mean Manalishi IPA och B.O.R.I.S Imperial Stout var något vi drack glasvis av) och även med Menno men ingen av dem var ännu riktigt säker på exakt hur det kommer att bli. Oavsett vad det blir så tycker vi att det är spännande och kul att fler amerikanska bryggerier kommer över och gör saker i Europa. Ett tecken på att fler och fler band börjar knytas och det internationella bryggarcommunityt växer sig starkare.

Detta var också något många brygare påpekade under CBC och det är inget konstigt med att småbryggerier såsom Cabinet Artisanal Brewhouser (the Farmers Cabinet) och Westbrook Brewing kommer att bli mer vanligt i Norden än vad det är i USA. Dessa två bryggerier är också festivalens två största överraskningar, men mer om det senare.

 

 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply