Categorized | MankerBeer Talk, Surisarna

MankerBeer firar Den röda djäveln Jens Skrubbe

IMG_6770

Buspojken Jens och en tunna. Bild från gustafochjens.se

Lite senare under dagen kommer vi i vanlig torsdagstradition att berikas med ännu en läsvärd krönika vigd åt de belgiska ölmiraklen som belgokrönikören Jens Skrubbe valt att lyfta fram. Detta har blivit ett uppskattat tillskott till MankerBeer och blivit en bra och på många sätt välbehövlig balans mot allt det hippt moderna, extrema eller “extra” som annars blivit väldigt inne i ölvärlden. Detta oavsett om det rör trippelhumlade brown ales eller imperial stouts med tjurtestiklar (bryggeriet Wynkoop gjorde just en sådan).

Innan Jens får förtälja ytterligare en lärorik historia om belgisk öl så är det inte mer än rätt att vi idag passar på att i sann Skrubbe.com-anda gratulera en belgisk ölprofil på födelsedagen. Jens fyller jämnt och firar sig själv och alla som gillar god öl på Pressklubben ikväll med en fat- och flasklista som nog skulle få många att tro att man var i Bryssel – så därför vill vi passa på att gratulera Jens på födelsedagen och tacka honom för hans bidrag. Inte bara till oss utan framförallt till alla de som är intresserade av bra öl och som sedan Jens började blogga lär ha fått mer kunskap om belgisk öl på bara någon månad än vad de dittills hade. Det behövs fler passionerade människor som tar sig tiden att dela med sig av sin kunskap, så stort grattis Jens och tack för att du sprider det belgiska evangeliet.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply