Categorized | MankerBeer News

MankerBeer och Copenhagen Beer Celebration startar samarbete?

När Mikkel Borg Bjergsø förra året anordnade ölfestivalen Copenhagen Beer Celebration blev det en ölfest utan dess like. Bryggare, öl och ölfantaster från hela världen möttes upp i Spartahallen i Köpenhamn för att prova några av världens bästa och häftigaste öl. Bryggarna fick en chans att möta både varandra och öldrickarna på ett helt annat sätt än vad många var vana vid.

När festivalen var över tog det inte lång tid innan ryktena var igång och frågan på allas läppar vara – kommer vi att få se en CBC 2013? Sett till att fjolårets mässgeneral Irina Carlén skulle få tillskott till familjen och att det var ett minst sagt krävande arbete så var det inte hugget i sten att mässan skulle bli av. Allt roddande med resor för bryggare, att få ölen på plats och se till så att allt föll på plats var bra mycket mer krävande än vad en person kunde slänga ihop över en fikapaus med gott kaffebrö’. Till slut kom dock beskedet alla hade hoppats på och det stod klart att ölfesten skulle annordnas även 2013, ölfanster över hela världen jublade. Länge florerade rykten om vilka utställare, öl, nyheter och allehanda tokigheter som skulle ske och Mikkeller själva har inte varit sena med att bygga på förväntningarna för att bräcka fjolårets hype.

Nytt för årets mässa är satsningen på att få ut så mycket som möjligt av mässan, för alla – bryggare som öldrickare. Det ska vara en plattform för utbyte av erfarenheter, kunskap och ett brinnande ölintresse bryggare sinsemellan, något som ölpubliken kanske inte märkte 2012. Dessutom kommer det också att bli en större satsning på arbetet inför mässan och idag annonserades det att de officiella mediakorrespondenterna för mässan blir två svenskar – Manker och M2.

MBCBC

Vi är minst sagt hedrade av att man från CBCs håll känt att vi var en passande partner för att skapa intresse inför mässan. Med vårt tidigare arbete inför Stockholm Beer & Whiskyfestival och andra mässor och event så känns det helt naturligt för oss att ta det internationella steget över Öresundsbron för att fortsätta erbjuda er införreportage, listor över ölen och allmän information som var ni köper den bästa pölsen, shawarman eller vart ni tar er morgonmatsöl. Självfallet glömmer vi inte er som inte kommer att besöka mässan och målsättningen är att alla ska kunna finna inspiration i det vi skriver, för kanske ses vi 2014 istället?

Nu rullar vi upp ärmarna, vässar armbågarna och byter skor. Vi passar också på att be er läsare om förslag på vad ni vill att vi ska skriva om, vilka ska vi prata med och vilka öl är ni mest intresserade av? Kommentera här eller på Facebook, eller varför inte dra oss ett mail?

Nu är det bartime, nu kör vi.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

3 Responses to “MankerBeer och Copenhagen Beer Celebration startar samarbete?”

  1. Niklas Andersson says:

    Kul!
    Antagligen tänker ni redan på sånt, men med tanke på att det är många utlänska gäster så får saker gärna vara nedladdningsbara på mobilen så man inte behöver va uppkopplad mot ett svindyrt danskt nät 🙂

    • Magnus "Manker" Björnstjerna says:

      Det är vår plan, att ha så mycket som möjligt nedladdnings- och utskriftsbart så att man kan skriva ut små guider och öllistor etc. De kommer framöver. 🙂

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply