Categorized | MankerBeer Talk, Surisarna

De Röda Djävlarna: Veckans Belgotips: St Feuillien Blonde

“Let me entertain you”. Lek med orden och förstå innebörden. Fyll år och försök uppfylla dem. Hög musik, dans en hel natt och trött dagen efter…

Ska du ha en stor fest kan det vara idé att bjuda stor öl. Serveringen är fantastiskt trevligt och det ger en ölupplevelse utöver det vanliga. I helgen slog Skrubbe på stora trumman och självklart var öl den stora dryckesingrediensen. Närmare 150 liter gick under strupars giljotiner och det var sannerligen högt till tak. Hur gör man för att komma undan det utan att ringa FINAX och behöva plocka knappt tömda flaskor vid städning?

feuillienblonde_largeJo, man styr upp någon som serverar stora vackra flaskor på glas! Minimalt med svinn, oerhört trevlig servering och en snygg kontroll på gästerna (utan att de märker det). Presentera det i snygga, smarta glas och alla är glada. Då är det fyra glas per flaska. Stiligt, rent och ekonomiskt. Ett trick är också att ta en öl som inte slår i taket utan hålla procenten nere. Folk ordnar resten själva så att säga…

Valet om ni nu är i en liknande situation som min är självklart, förutsatt att man tittar på det som finns tillgängligt på Systemet och att man vill ha en öl som går hem i de flesta läger utan att vara mainstream!

St Feuillien Blonde är en gudagåva till det priset och till den tillgängligheten. Gå all in och tänk på att du kan lämna tillbaka oöppnade flaskor. Jag har lärt mig att leva efter P. Waesterbergs devis: “Det ska finnas!” Fantastiskt och viktigt. Hur tråkigt är det inte om saker börjar sina? När Systembolaget har en sådan superb service varför inte utnyttja den? Åter igen, gå för det. Ölen du får är lätt fruktig, mjuk och förrädiskt lättillgänglig. Blyg i början men med kommande eftertryck. Det är bara att erkänna att från Robbie Williams inledning går man efter en natt lätt till; “Ground control to major Tom”

Vänligen/

Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.


Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.

More Posts

Leave a Reply