Manker Lackar, igen – Eller “Manker lackar på munskänkarna”

20090320-lackar-friaJag tänker hålla mig kort idag – se det här klippet, starta från runt 9.20 in och se frammåt. Det är från TV3 programmet “Kniven mot strupen” och ger ett rätt bra exempel på hur “vinpersoner” egentligen är. Vinpersoner kanske ni säger frågande nu, är inte det att generalisera? Jo visst fan är det så, men å andra sidan får man ju både en dumstämpel och snea blickar bara man ber om en annan öl än en ljus lager till maten om man gillar öl. Den här samligen översittare visar ju bara återigen hur öppet och trevligt ölsamhället kan vara och visst lär det finnas de som frågar om en IPA med fruktigare toner – men inte fan sitter någon och ber om en IPA med Simcoe från en viss gård eller en ale där malten ska vara av ett visst slag – eller för den delen blir till sig då någon vågar rekommendera vad hon själv anser är gott till en viss rätt. Säg istället att det kanske inte var ditt val, men att du i så fall väljer något annat.

Nu skulle de visserligen provocera något, men attan så dryga de verkar och förstår de inte själva att de inte direkt bidrar till en positiv dryckeskultur är alla får tycka vad de själva vill? Om folk kritiserade Den Stora Ölresan och klippet där man tog personal från Ölrepubliken och The Rover för att låta dem framställas som snobbiga så var det gär tio gånger värre. Fy och skam på dem!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

2 Responses to “Manker Lackar, igen – Eller “Manker lackar på munskänkarna””

 1. Peppar says:

  Tycker sådant är så brutalt glyttigt.
  “Om det är den druvan så tar jag det.”
  “Hon rekommenderade en öl. Man tappade ju hakan.”

  Det visar ju bara också att den kulturen vi har som har med att dricka öl fortfarande ses som något “barbarerna” gör.
  Det är extremt synd.

  • Magnus "Manker" Björnstjerna says:

   word! Den där attityden hör inte ens hemma i min värld, ok om man går ut på en lyxrestaurang och sommeliern inte kan ett dryft (vilket är rätt osannolikt) – men går man ut på något ställe i Halmstad och råkar få en servitris som inte är jätteduktig på vin, då ber man väl om att få prata med någon som är duktig på vin – inte snäsa av och dryga sig sådär

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply