Categorized | MankerBeer Talk

Hipp hopp hurra – MankerBeer firar 4 år idag!

cakeIdag är ingen vanlig dag för idag är det MankerBeers födelsedag! Japp, för fyra år sedan startade jag Manker Beer Blog, då hemmahörande på blogportalen blogspot.com. Sedan dess har det rullat på i en helt galen takt och förutom att växa vad gäller seriositet och läsarkrets så har vi sett tillkomsten av M2, gästskribenter och ett helt nytt ölklimat i Sverige. Någonstans hoppas jag att det jag gjort under åren har fått åtminstone någon mer än jag själv att upptäcka god öl. Det är häftigt att se vad som skett i landet och hur lilla jag en gång startade någonting “bara för att” och än idag pysslar med det, dessutom mer seriöst. Som en av de äldsta, vi var en handfull, sidorna om öl så låter jag mig ändå slå mig och oss för bröstet/brösten och säga att vi nog fasiken har lyckats uppmärksamma öl på ett nytt sätt.

Nu ska jag inte skriva om mig själv utan jag vill hålla det kort och snabbt konstatera att fyra år och över 4.000 olika öl kommer att bli flera. Tack till M2, Balder, Jens Skrubbe, Danko och alla andra gästskribenter eller andra som stöttar och hjälper MankerBeer.com att bli det vi är. Jag hoppas att ni läsare tycker att vi gör ett okey jobb å vår sida och att ni ser glatt på utvecklingen av den svenska, och internationella ölkulturen.

Vad som har varit bäst under året vet jag inte riktigt, med så mycket öl, nya vänner, mässor och festivaler och andra upptåg så är det svårt att se tillbaka på enskilda händelser. Snarare är det den sociala biten jag vill lyfta fram, för öldrickare är banne mig sociala och glada prickar – unga som gamla, män som kvinnor och korta som långa, alla ser över möjliga gränser och kan chilla tillsammans. Först kanske det handlar om öl, sen börjar det handla om vänskap – helt som det ska vara!

Skit i allt sånt nu, för nu är det bartime – idag är ni alla värda en födelsedagsöl!

Manker

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply