MankerBeer News: Sculpin och mer gott till höstens släpp på Systembolaget

Ballast-Point-logoKnappt har gårdagens Systembolagssläpp hunnit sätta sig likt gårdagens bakfylla, en rest från utprovningen av ölen från gårdagens släpp innan det är dags att kika mot sensommarens nyheter. Juli, likt januari är mer en tid för semester och eftertanke än att stå och köa utanför Systembolaget – därav inga släpp dessa månader.

I höst byter Systembolaget ut sitt “T”-modulsystem och inför ett helt nytt system som är så svängigt att få förstår det, inte ens de som säljer ölen – men jag återkommer till det i höst. Av denna anledning står septemberölen med “” bredvid sig då de kommer att hamna i den kategori som motsvarar den tidigare T5 eller T6-modulen.

Vad vi snabbt fäster ögonen på är att Ballast Point Sculpin IPA nu äntligen kommer till Sverige och dessutom till Systembolaget. Det rör sig knappast om några få flaskor utan hela 24.000 flaskor kommer att landa på Systembolaget, säkerligen med ett gäng på krog redan tidigare. Dessutom kommer Evil Twin Imperial Biscotti Break, en riktigt grym imperial porter som för just över hundralappen för en “bomber” (650 ml flaska) får ses som ett kap. Att den släpps samtidigt som Ballast Point Victory at Sea, även den en imperial porter, på en bomber men för under hundralappen får ses som galet. Två riktiga kap!

Ölen nedan står enligt följande mall: Modul, namn på öl, ursprungsland, volym, pris, antal. Ni finner dessa och alla Systembolagsnyheter här.

Augusti
T5 Anderson Valley Hop Ottin IPA USA 355 25,90 24.000
T5 Lagunitas Undercover Shut-Down Investigation Ale USA 355 28,90 21600

September
“T5” Deschutes Red Chair NWPA USA 355 27,90 16000
“T5” Ballast Point Sculpin IPA USA 355 33,90 24000
“T6” Evil Twin Imperial Biscotti Break Internationellt märke 650 109 1500
“T6” Ballast Point Victory At Sea USA 650 89,90 1560

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply