Categorized | MankerBeer Talk

Manker i London – En resedagbok: del 3 – The Rake

image

Jag lämnade nyss “ölbutiken” Uto Beer, tanken var att jag skulle köpa “ett par öl”. Nu sitter jag på The Rake i supertrevliga Borough Market och dricker öl med ett par amerikaner (de var faktiskt kanadensare…). Bara det att väggarna är sönderklottrade med hälsningar från världens alla toppbryggerier säger ett och annat om stället. The Rake är Uto Beers pub och vice versa, Uto Beer är The Rakes ölbutik. Hela området här är fyllt av små hantverkskämpar oavsett om det gäller öl, vin, ost, korv, grönsaker eller hotell.

Fatlistan är rätt kort men å andra sidan helt galen – Moa, ett nya zeeländskt bryggeri, De La Sennes Taras Boulba, en hellt ny Flying Dog och sedan ett gäng till. Plus casköl från Redwillow, Hop Back etc. Vänligt som attan, litet (typ fyra barbord + stolar) – men med en skön uteservering. Vi diskuterar priserna med killarna bakom baren och kanadensarna och ja, Sverige är dyrt. Britter klagar på priserna, amerikanare och kanadensare klagar på priserna men vi Svenskar kommer undan med två half pints för 5£ – vilket är galet bra med tanke på kvaliten jag får på ölet i glaset.

image

Moa Methode, en vanlig pilsner är mer än okey och ja, det är rätt häftigt att prova deras öl här i Europa. Tidigare har jag provat deras IPA efter att en vän köpte hem den från en resa “ner söderut” och den höll bra kvalitet. Följer upp ölet med Oakhams The Hare and the Hedgehog på cask. Riktigt bra beskt bett utan att ha galen bitande känsla i munnen. Kanske dags att dra in någon av de åtta olika tilltugg de serverar, för likt Danmark är man inte helt inne i att servera mat.

Lätt att hitta dit? Mnjae. Men går du vilse så har du massa kul och trevliga saker framför dig – spendera en dag i området – det är värt det! Varför inte ta en öl vid vattnet och blicka tillbaka in mot centrala London? Ölsnack var det ja. Jo, londonbor tror vi dricker Mintu, gillar Innis & Gunn och pysslar med alla möjliga konstigheter – inte heller har de hört talas om våra öl, de har däremot hört desto mer om Systembolaget.

Ska vi återgå till stället? Det här är sjukt bra för dig eller er som är i London, vill hänga i området utan att vara centrerade kring öl. Ni vill kunna dricka vad London har att erbjuda i sortiment (inkl. Import) men inte köpa hem fem kassar öl. Häng här, dra vidare, kom hit tidigt i bra väder och kom och gå. The Rake är sjukt familjärt, riktigt bra öl finns att köpa och det är svårt att finna några negativa saker med det.

Tänk dock på att skylten ovanför baren säger “No crap on tap”, så förvänta er bra öl. Jobbigt va?

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Manker i London – En resedagbok: del 3 – The Rake”

  1. The Rake är underbar. Ruffig, rustik och inbodd samt ett underbart ölutbud. Kunnigt folk bakom bardisken också. Vill man sedan ha mat och Borough Market är öppet så har man en heldag framför sig.

    /Uffe

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply