Categorized | MankerBeer Talk, Surisarna

De Röda Djävlarna: Veckans Belgotips: Landsort Lager

Vem är väl jag? Ska Skrubbe komma här och bestämma vad jag ska drick på självaste midsommar. Nä, fy pyttsan…

Inte ska vi väl dricka sådan där belgiansk öl på våra hedniska högtid när vi beter oss som grodor och dricker OP? (Pst, Putin, ska du invadera Sverige, gör det nu på fredag eller ännu hellre lördag…)

Ok, jag kan förstå motståndet till det, till och med förlika mig med det. Alla svenskar måste dansa kring en fallossymbol. Även nysvenskar. Gud nåde, eller förlåt, Oden nåde den som inte beter sig som ett spektakel, dansar små grodor och dricker snaps till man drunknar. Hur ska man smälta in i det svenska samhället om man ställer sig utanför det?

Relalaxa, tryck på paus och softa. Ge upp. Var glad att vi får fortsätta med våra krumbukter och fylleslag utan att bli anmälda. Försök inte ens tvinga på andra våra konstiga seanser med ursäkten om att det är svensk tradition!

landsortlagerNåväl, mycket kring denna okristliga högtid är mycket trevlig. Matjessill, jordgubbar, färsk potatis, gubbröra och gräslök. Drycken inte att förglömma men tyvärr är det generellt lageröl och fryst snaps. Den stackars förstörda spriten är synd och skam men inte mitt bord. Däremot lagerölen som är lika given som stången. Låt det vara så. Man ska inte lära gamla hundar att sitta osv. Ok, det finns ytterligare en poäng och det är det konstanta drickandet men…

…om nu ändå ska hålla på kan man väl välja en GOD lageröl, eller? Om vi ska vara så svenska som vi tror vi är, låt oss hålla oss vid de svenska lagerölen. Låt belgarna vila denna högtid. Vid första anblick finns det 186 svenska lageröl i butik men när man kategoriserar ner det landar man på fem öl från två bryggerier, förutsatt att man inte beställt i förhand! Med de förutsättningarna faller mitt val på Landsort Lager från Nynäshamn Ångbryggeri. En suverän lager med minimala fel och hinder. Ren som en fjällbäck och balanserad som en trapetsartist. Den kan jag dricka hela helgen, till mat och när jag ska bygga stången. Fantastiskt. Att storleken på flaskan stör mig låter jag inte störa mig. Glad midsommar och ta hand om er!

Vänligen/

Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.


Surisarna

Vårt belgiska landslag, De Röda Djävlarna består idag av Surisarna Fredrik och Ludvig, passionerade lambicfantaster med bra insikt i surölsvärlden. Tidigare har vi också haft gästskribenter i form av belgofilerna Jens Skrubbe och Tomas Danko.

More Posts

Leave a Reply