Fredag 30/8 – Poppels har öppet hus och Omnipollo har releasefest

532038_238827186255784_679784833_nNu på fredag sker det saker både i öst och väst då Poppels Bryggeri och Omnipollo båda annordnar events.

På fredag kan alla ölfantaster i Göteborg ta sig möjligheten att besöka Poppels Bryggeri ute i Mölnlycke för en afterwork och öppet hus. Mellan 17.30 och 21.00 kan man utan kostnad få en guidad tur i bryggeriet tillsammans med Poppels crew. De går igenom allt från bryggprocessen till vilka de är och vad Poppels är. På andra sidan gatan ligger Food Factory som kommer att hålla öppet extra länge samt sälja hela Poppels sortiment för en shysst slant.

Poppels ser gärna att ni OSA:r i tid, med andra ord rätt snart (OSA till hannes@poppels.se) med hur många ni blir. Tyvärr är jag i Stockholm denna fredag, men jag kan lova att det är värt ett besök på det trevliga bryggeriet som levererat flera sommarfavoriter.

EDIT: Poppels hälsar nu att antalet platser är fulla. Över 300 ölfantaster bokade in sig rekordsnabbt varpå Poppels tyvärr inte får plats med fler.

 

1185705_939275637301_3101415_nVad jag istället kommer att närvara på är Omnipollos Release Night på nyöppnade Bishops Arms Gamla Stan. De kommer att visa upp och sälja sina nya ölglas, du kan prova deras nya öl och se på Henok och Karl när de pratar om, dricker och tänker på öl. Inte nog med att de kommer att ha öl som den alltid lika älskade “Neb” på fat så kommer de att annordna en provning klockan 19.00 (biljetter 295 SEK styck) där man får en chans att prova öl som deras nya farmhouse ale på 6%, nya imperial stouten på 11% som innehåller både vaniljbönor och marshmallows samt så klart Neb – vilket bara det är en anledning att gå dit. Vill du gå på provningen mailar du gamlastan@bishopsarms.com.

Fredagsbartime garanteras! För er som inte bor i Stockholm eller Göteborg – pip gärna till vad som sker i övriga landet!

 

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Fredag 30/8 – Poppels har öppet hus och Omnipollo har releasefest”

  1. Typiskt att man inte bor i södra delarna av landet, Omnipollos Release Night låter riktigt trevligt! 😉 Men kan rapportera att i lilla Östersund har tillväxten av mikrobryggerier ökat lavinartat på sistone, och intresset för lokal öl sprider sig. Nu på lördag 31/8 hålls en liten bakgårdsfestival med sju lokala bryggerier.
    Lite mer info finns här: http://blogg.op.se/engodale/2013/08/29/jamtland-craft-beer-festival/

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply