Nu startar MankerBeer rapporteringen inför Great American Beer Festival

premeirefestivalÄntligen. Till slut är det dags att börja blicka framåt mot en höst fylld med festivaler. Vi har inte bara Stockholm Beer and Whisky Festival utan även Örebros Öl och Whiskyfestival samt All in Brewings ölfestival. För vår del kommer huvudfokuset dock att ligga på världens största ölfestival – Great American Beer Festival som går av stapeln om dryga 5 veckor. På grund utav vår bevakning av GABF kommer vi i år tyvärr att ha mindre fokus på SBWF. Vi kommer såklart att försöka rapportera om allt du behöver veta inför festivalen men i år blir alla intervjuer mer fokuserade på och kring GABF. Vi hoppas dock att ni kommer att tycka att intervjuer med huvudpersonerna bakom bryggerier som Ballast Point, Funky Buddha, Croocked Stave, Coronado Brewing Co., Almanac och många fler kommer att bli intressanta. Vi har lyckats få tag på flera av de mest spännande amerikanska bryggerierna och förutom intervjuer så kommer vi även att rapportera från vår resa runtom i USA med besök på allt från Russian River, Stone Brewing Co, New Belgium m.fl.

Stockholm Beer and Whisky Festival verkar i år åter slå tidigare rekordnoteringar och det är svårt att inte förundras det arbete Marianne Wallberg med hjälp lägger ner. Vi har redan nu sett importörer och bryggerier droppa lite av vad som kommer att serveras och vilka bryggare som kommer på besök och jag tror att vi kommer att få se fulla provningssalar och samma bredd på besökare som tidigare år – om inte mer och bredare. Vem vet, kanske kommer det också en liten SBWF-video även i år?

Dock är det mot GABF vi börjar vända blickarna och nu i veckan kommer vi att börja publicera intervjuerna där Gordon SchuckFunkwerks och Shawn DeWitt från Coronado Brewing Co. är bland de första vi bekantar oss med. Tanken är att ha 2-3 intervjuer per vecka och liksom när vi rapporterade inför och från Copenhagen Beer Celebration så kommer alla intervjuer att vara på engelska. Vi hoppas att det ska vara intressant.

Nu kör vi!

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply