Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Amager Bryghus tar över Ölbutikken

Valentin nærNu står det klart att från och med 1 november tar Amager Bryghus och Morten Valentin Ejlertsen över ägandeskapet och driften av den kända danska ölbutiken Ölbutikken. Händer mycket nu i den danska huvudstaden. Förhoppningen är att man ska de bästa bitarna från den gamla butiken och samtidigt öka på med nya dimensioner. Cantillons Blåbær Lambic är såpass förankrad i butiken att man även fortsättningsvis kommer att släppa den på Ölbutikken, liksom öl från världens bästa bryggerier. Skillnaden ska vara att man nu satsar mer på små och nya danska bryggerier säger Morten:

 

“Niveauet blandt de bedste bryggere i Danmark er efterhånden meget højt, og der er masser af dansk øl, som jeg gerne selv nyder og dermed kan stå inde for at sælge – også fra bryggerier, som måske ikke er så etablerede blandt øllets incrowd”

 

Trots att det är Amager som tar över butiken så kommer det inte att bli “Amagers ölbutik” utan all typ av kvalitetsöl ska finnas, precis som förr, kanske med lite fler events och öllanseringar som skillnad. Balansen mellan danska öl och öl från världens mer framstående bryggerier ska också göra att både ölnördar och vanliga ölintresserade ska kunna finna ett ställe där båda är välkomna.

Mycket spännande säger vi på MankerBeer, det sker helt klart mycket på den danska ölscenen.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply