MankerBeer News: In med det nya! Välkommen Balder

Det har varit lite sommarstiltje här på MankerBeer på sistone, precis som det brukar vara under sommarmånaderna men något vi tänkte ändra på. Då vi redan har en bas i Stockholm och en filial i Göteborg (Surisarna) så tänkte vi att det vore passande med en representant i Malmö. Därför kollade vi med vår gästskribent och gode vän Balder ifall han var redo att ta steget över från gästskribentsidan och andra skribentuppdrag för att ansluta sig till MankerBeer. Så ja, här har ni Balder – välkommen!
/ Manker

 

unnamedNaturligtvis säger man inte nej till det och nu har ni mig här. Vad ni kommer få av mig, vem jag är osv det ska vi nu ta reda på.

Redan 2012 började jag som gästskribent här på MankerBeer. Tidigare höll jag till på Ölrådet.se (vilket jag fortfarande tillhör då Ölrådet är en klubb för noga utvalda personer). Ölrådet startade vi upp 2008 och år 2009 startade vi en blogg, på den tiden fanns det inte så många ölbloggar och med åren så blev det mer och mer skrivande. Från de åren kommer folk nog mest ihåg mig för alla dessa ofantliga julölsrecensioner, något ni lär kunna få även här.

Nudå? Jo jag är en 31 årig småbarnsfar som dricker mycket god öl och uppskattar det goda i livet. Rund mage vittnar ofta om just detta! Bor i skatteparadiset Vellinge 2 mil utanför Malmö. Jobbar med logistik och är under augusti – november mer eller mindre som försvunnen från jordens yta då jag har fördelen att jobba med en av världens största klädesfirmor och deras julkampanj är ganska mäktig.

Personligen är jag rak och ärlig, spontan, ganska rolig och givmild. Jag är skånsk, högljudd och bufflig. Upplevs som arrogant och skrytig innan du lär känna mig.

Jag ska vara ärlig, jag kan vara lite provokativ ibland för att skapa fram en debatt, jag är dock väldigt principfast och står för mina åsikter kontroversiella som okontroversiella. Det får ni helt enkelt leva med, uppskatta eller helt enkelt bara skratta åt det. Det är upp till er som läsare.

Förutom mina knasiga upptåg (se Krö(ni)ka med Balder) kommer ni att få lite mer fokus på:

· Skåne vilket är främst Malmö, men även dess omnejd med Köpenhamn som nära utfall.
· Att byta öl, något Surisarna behandlat men kommer att fortsättas på av mig tillsammans med Surisarna
· Vintageöl, jag känner Knut Knutsson och han har den mest imponerande ölsamligen jag känner till!
· Förhoppningsvis lite matlagning till ölen, det är en sak jag gärna tar till en ny nivå med lite mer vågade och roliga tips på både mat och öl
· Julöl. Varje år i november/december förr om åren fullständigt mörbultade jag kroppen och gick igenom samtliga julöl som släptes på systembolaget plus en hel del annan julöl som jag fått tag på via annat håll.
· Kändispanel, provade på en tidigare ölsida att ha en panel med lite aktuella människor som har med öl att göra. Detta var riktigt roligt och det kommer att komma en per månad vid normala veckor och 2 gånger per månad om det verkligen händer mycket i ölväg på nästa.
· Hembryggning? Nja, vi får väl se. Det finns så otroligt många bra hembryggarbloggar. Dock kan det nog komma lite mer från mig gällande hembryggarfestivaler osv.

Det var väl lite om vad ni nu kommer att få. Är det något ni saknar i ölbloggarnas värld, eller något ni saknat att höra från i skånetrakten? Hör av er!

Stay classy Sverige!

/Balder

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply