Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Omnipollo/Tired Hands brygger Fatamatago hos Dugges

10547589_10100195455358061_4926668236549709859_nHärom morgonen kunde nattugglan läsa hur Omnipollo berättade om sitt nästa samarbete – Omnipollo/Tired Hands Fatamatago IPA. Tired Hands är ännu rätt okända här i Sverige och även i USA får man säga att de kanske ännu inte har slagit över hela landet, men så är det inte så konstigt. Liksom många andra “small batch”-bryggerier som gör succee på kort tid så har deras öl blivit otroligt eftertraktade och tar slut oerhört fort. “Bryggcaféet” öppnade bara för något år sedan men det är väl främst i fjol som ölen började nå massorna och dyka upp på RateBeers listor över bästa ölen, samt att bryggeriet kom med på listan över de 100 bästa bryggerierna i världen. Med andra ord är det inte fy skam att få se dem i Sverige och än mindre att de vill samarbeta med Omnipollo.

Ölet kommer att bryggas hos Dugges här på hemmaplan i Sverige och är enligt Henok en ren korsning mellan ett av Tired Hands öl, Mago Tago och Omnipollo Fatamorgana. Ölet bryggs den 11:e augusti och beräknas vara klart i början av september då faten är tänkta att skickas ut blixtsnabbt för att vara så färskt som möjligt. Jag gillar verkligen att Omnipollo brygger i Sverige då vi nu kan skippa alla tänkbara ledtider och för en ölstil som IPA så måste det kännas skönt att man nu lättare kan styra hur färskt ölet är när man ger det till marknaden.

Henok (Omnipollo) själv säger såhär om samarbetet:

Vi har haft kontakt med Jean (Tired Hands) en tid och när han bokade sin biljett till Belgien och Danmark så hörde han av sig. Tired Hands är en inspirationskälla och det känns oerhört kul att få jobba med dem. Dessutom på hemmaplan här i Sverige. Vi lägger just nu ner mycket tid på att hitta rätt råvaror och på att anpassa process, bryggvattnet etc efter förhållanden som Jean jobbar under hemma i Pennsylvania.

Riktigt kul samarbete som kanske gör att fler bryggerier i USA vill komma över och brygga öl i Sverige vilket jag hoppas bidrar till att sätta Sverige på bryggkartan för fler borta i USA. Vem vet, kanske dyker det upp fler häftiga amerikanska bryggerier som brygger öl i Sverige under året? Kanske till och med ett av de bästa?

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply