Categorized | MankerBeer News

MankerBeer News: Mer North Coast till Sverige genom ny importör

NorthCoastBrewingDet har skett mycket i Sverige under året vad gäller nya importörer som poppat upp och tagit för sig medan redan etablerade har hårdsatsat eller sett bryggerier gå till andra. Nu är det dags för ännu ett bryggeri att byta svensk distributör och det är inte vilket bryggeri som helst, utan ett av de som funnits på marknaden en längre tid – North Coast. Vi ramlade nyligen in i en representant från bryggeriet som berättade att man initierade en undersökning av marknaden i hela Europa för att se hur möjligheterna för distribution ser ut då man själva kände att det var dags att växa ytterligare. Senaste året har vi sett liknande flyttar med flera stora amerikanska bryggerier, både nationellt och internationellt.

I takt med den ökning av intresset för amerikansk öl som vi sett över hela världen så har många bryggerier också vuxit väldigt fort varpå deras möjligheter till bredare distribution nu ser annorlunda ut. Därför vill många hitta partners som kan tillgodose detta och tyvärr är väl det som nu sker något vi lär få se mer av, då det trots allt är business för bryggerierna. Vi ser samma utveckling i USA där många bryggerier har fått dra sig ut vissa delstater för att satsa hårdare på de egna hemområdena, men också för att satsa mer på viktigare och större marknader.För North Coasts del står det klart att det är Galatea som nu skrivit avtal med bryggeriet från USAs nordvästra kust.

ncvarietyFördelen är att vi nu kanske får lite mer öl från bryggeriet till krogarna runtom i Sverige och att man kanske kan finna synergieffekter med att samordna transporter etc från västkusten, som t.ex. fler bryggerier och/eller lite lägre priser. Något Galatea redan gör med bryggerier från Colorado. Nackdelen är väl som vi diskuterade i det rätt omtalade inlägget om den svenska importörsscenen att det har blivit en annan maktbalans än tidigare – på gott och ont.

Vi rotar inte mer i det utan konstaterar bara glatt att vi kanske får se än mer North Coast på krog och Systembolaget och det är vi hemskt glada för.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply