Kristophers tankar inför GABF

gabf_091Världens största ölfestival alltså. Great American Beer Festival. Vad tusan ska man förvänta sig? Det är så vansinnigt många bryggerier på samma plats och man vill ju prova så mycket man bara kan, samtidigt som man vill njuta av hela situationen och bara chilla. Det kommer nog bli en hårfin balansgång att gå.

Om jag ska försöka mig på någon plan så är det nog att först gå på dom mest hypade ölen från bryggerier som Toppling Goliath och Funky Buddha, och sen gå på en massa jag inte känner till. Men hur ska man göra? Man kan ju inte gå runt och dricka en massa pale ale till förbannelse. Vad ska man gå efter? Vilka bryggerier ska man leta efter? Är det ens lönt att gå på det mest hypade, eller kommer där vara så mycket kö direkt att det är bättre att gå på okänd mark först och sen hoppas att rariteterna finns kvar? Frågorna är många, svaren är få och troligtvis högst individuella.
Något som ska bli väldigt intressant är att se hur allt sköts med logistik och mängden människor på samma plats. Man har ju varit på festivaler här hemmavid som använt sig av olika varianter och system för att få det så smidigt som möjligt, med varierande resultat.. Jag har sedan tidigare hört att GABF är en rejält väloljad maskin där det flyter otroligt bra, så det ska bli kul att få bevittna det på riktigt.

Ölmässigt lär det väl också vara top notch, förutsätter jag. Det är som sagt världens största (och mest hypade) ölfestival så av natuliga skäl bör ju samtliga bryggerier vilja ligga på sin absoluta topp. Sen om det kommer finnas specialbrygder för GABF eller om det handlar om standardsortiment vet jag inte, och jag bryr mig inte så mycket heller för den delen, där lär ju finnas en hel del för mig oprövad öl att dricka ändå.

Kort sagt är mina förväntningar väldigt höga. Jag har bara hört gott om festivalen, och även om hype kan vara förrädande så skapas det inte av tomma intet. Bara en sån sak att American Cheese Association ska vara där gör mig alldeles pirrig i kroppen.

Utöver GABF kommer vi under veckan också försöka hinna med besök på Crooked Stave, Oskar Blues, Avery, Great Divide, Redstone, Stranahans och många fler och även där är förväntningarna i topp så klart.

Tre veckor kvar nu! Ses vi där?

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply