Semestern inleds: Hannover och Goslar

För lite mer än tre veckor sedan var det äntligen dags för årets semester för mig och frugan, och på schemat stod Tyskland och Italien. Vi stannade hemma några dagar in på semestern för att kunna dra in till Malmöfestivalen och kolla in Imperial State Electric och Graveyard (jag trodde för en sekund att hela Malmö skulle implodera när Nicke Andersson gick upp på scen med Graveyard för övrigt, minst sagt episkt!), och på onsdagen var det dags för oss att styra bilen mot Hannover. IMG_8246

Vi bor i en liten håla i Lundatrakten och hemifrån oss ner till Hannover tar cirka sex timmar, vilket väl får anses helt okej. Lagom till kvällsmaten hade vi checkat in på hotellet och bestämt oss för att inmundiga middagen på Brauhaus Ernst August, en riktigt stor bryggpub i hjärtat av Hannover. Ölen var helt okej och stället kändes ganska modernt och väldigt fräscht. Maten smakade bra också, inget jättespeciellt men inte dåligt heller.

Resten av kvällen strosade vi runt i stan och kollade in ett par andra ställen, inget som är direkt värt att nämna tycker jag. Hannover är en ganska mysig stad som var rätt lagom att besöka i förbifarten, jag hade nog blivit rätt uttråkad om jag skulle spendera mer tid än så där. Dagen därpå körde vi söderut, mot vårt älskade Bamberg.

Vi har varit i Bamberg en gång tidigare och blev båda helt betuttade i stan. Körningen tog väl en tre, fyra timmar och på vägen ner så la jag märke till att vi helt plötsligt var ett par mil ifrån Goslar.. Och det kan man ju inte låta bli att kolla in om man ändå är i krokarna!
IMG_8289

Goslar som också är en rätt så liten stad (betydligt mindre än Bamberg) är löjligt mysig. Husen är jättegamla, gatorna är trånga och människorna trevliga. Vi stannade bara till ett par timmar mitt på dagen och det var en jäääävla massa pensionärer i stan så vi kändes oss något missplacerade, men en lunch på Brauhaus Goslar hann vi med. Menyn som var helt på tyska var minst sagt knepig att ta sig igenom. Vi har båda rätt så grundläggande kunskaper i språket men inget av oss är särskilt bra på det, vilket visade sig vid den här beställningen..

Jag körde på ett säkert kort och tog en Jägerschnitzel (schnitzel med svampsås) medan frugan var sugen på en planka med charketurier som vi såg att ett par damer några bord bort satt och åt av. Vi frågade servitrisen om vilken det var men hon var ingen hejare på engelska så vi gissade oss fram.. Käse, det är ju ost.. Och schwein är gris.. Så det borde vara den här, tänkte vi. Det var det inte. Det hon fick var en liten sallad, en boll med fett (inte smör, fett!) med vad vi gissar var någon sorts svål inuti, några brödskivor och en väldigt ljust, nästintill genomskinlig, ost med rå lök ovanpå. Osten var inte någon höjdare, den både smakade och luktade unket på ett o-ostig och inte så trevligt sätt, ja hela rätten var ju ett stort mysterium egentligen. Men min schnitzel smakade bra iallafall! Ölmässigt var det gose som gällde. IMG_8293

Brauhaus Goslar gör ett par olika sorter och dom som fanns tillgängliga vid vårt besök var Gose Hell och Gose Dunkel. Om man vill ha andra smaker eller sorter så fick man helt sonika välja vilken smaksättning / sirap man ville ha i så fick man det vid sidan av. Väldigt tyskt, och inte alls särskilt gott. Efter en något otillfredställande lunch gick vi en runda i den vackra staden innan vi åter satte oss i bilen och susade ner mot Bamberg.

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply