Categorized | MankerBeer Talk

Ett första inför Copenhagen Beer Celebration 2015

Bells Brewery, Cigar City, Three Floyds, Toppling Goliath, Firestone Walker, nej detta är inte en av mina topp fem av amerikanska bryggerier. Utan detta är ett första införinlägg till Copenhagen beer celebration som går av stapeln den 1-2 maj 2015 i Sparta hallen i Köpenhamn.

Igår publicerade jag en lista som kommer att uppdateras löpande med alla bryggerier samt en liten förklaring till vem dom är, den kan du läsa här: Klara bryggerier till CBC2015. Vi kommer att uppdatera denna lista efter att ett nytt bryggeri publiceras. cbc 2015 glas

I förra veckan släptes då biljetterna till Copenhagen Beer Celebration och hysterin var total. Det sa bara pang, sen var nästan alla biljetter slut.
Varför denna festival är så populär är väl inte så konstig? Man har för det första en rad med fantastiska bryggerier tillsammans med några lite nyare bryggerier som verkligen på gång framåt. Blanda detta med festivalmat som inte bara är rolig utan även god. Casual Street food någon? Johns Hotdog deli kommer så klart att servera sina korvar på festivalen. Alla är kanske inte helt klockrena men ofta så får man en riktigt bra korv som man håller sig mätt på länge.

Det viktigaste är naturligtvis ölen. Den kommer att serveras precis som vanligt, två öl per bryggeri och pass. Passen är 4, uppdelade på fredagen och lördagen den 1 samt 2 maj. Förra året var det Arizona Wilderness, Prairie, 7th Sun som var de nya spännande bryggerierna i år är det Cellarmaker, J Wakefield och Side Project samt en handfull till. Jag tycker nog att CBC anno 2015 redan känns mer spännande än år 2014. Då återstår det ändå en hel del bryggerier att presentera. Jag vill minnas att Sante Adairius sagt att de skulle komma? Westbrook antar jag presenteras inom kort då de har varit en del av CBC från första början. Deras öl brukar man ju inte heller klaga på! Vilka bryggerier som kommer att presenteras kan man spekulera om i evigheters evighet.

Vi koncentrerar oss på de som är presenterade nu. I år gör bland annat Bells Brewing, Tired Hands och Toppling Goliath debut på mässan, dessa är de tre jag kommer att fokusera mest på, då det är 3 riktigt fräsiga brygger med helt olika inriktningar.

Bells är ett av de absoluta dragplåster för mig personligen. Vem vill inte dricka Expedition stout, Hopslam, Two Hearted osv på fat? Men det är även annat som lockar från deras repertoar och det är precis ALLT. Återigen har Mikkeller gjort en fantastisk bokning till sin festival. Bells är för övrigt otroligt gammalt i en så ung bransch. När det dyker upp bryggerier i parti och minut så glömmer många bort att Larry Bell bryggde sin första öl redan år 1983, och blev ett riktigt bryggeri till slut år 1985. Med det sagt så kan man ju bara hoppas att man får prova något från Upper Hand. När Bells har svårt att expandera mer så startade man istället ett bryggeri till och Upper Hand är väldigt tidigt i sitt staduim och man har ännu bara släppt namnen på 3 öl som kommer att produceras.

På tal om fantastiska bokningar så har vi tjatat lite om Toppling Goliath och vi kan nu utlova enTG Assassin recension av en av deras toppöl. Den kommer i veckan! Toppling Goliaths öl är inte så lätt att få tag på om man bor i USA, så ännu svårare för oss som bor här i Sverige och just därför är det väldigt kul att de kommer hit. Vågar man hoppas på PsedueSue, KBBS, Assassin, Mornin delight och King Sue? Vilken sjuk lineup i så fall! Något som ni kanske inte känner till är att det florerade lite Toppling Goliath öl på festivalen förra året. Dvs Mikkeller hade en ståendes i sin monter och jag lyckades snylta till mig ett litet smakprov XHops. Riktigt bra grejer även det.

Tired Hands har inte heller varit lätt för oss att få tag på här i Svea rike, även om de faktiskt dök upp på en tap takeover i Köpenhamn för inte längesen. Detta är ett bryggeri det snackas mycket om i USA. De gör kanske inte den mest experimentella ölen, som det oftast snackas mest om bland jänkarna. De gör helt enkelt bara kanon öl. Man gör först och främst saison i toppklass, men även deras IPA är väldigt uppskattade. Bryggeriet i sig är väldigt belgo inspirerade från början men började uppskatta de amerikanska experinmentella stilarna mer och mer och man har försökt att blanda stilarna och lyckats väldigt bra i deras öl.

Men nu är det inte bara mässan som borde locka folk. Köpenhamn öppnar upp hela veckan och man kallar det numera för Copenhagen beer week. Så åk gärna över till Köpenhamn redan på måndagen och spendera en vecka i Köpenhamn. Det kan vara värt det med tanke på allt som händer runt om i stan. Lägg därtill att Warpigs kanske öppnar till dess. Warpigs är en bryggpub som är ett samarbete mellan Mikkeller och Three Floyds. Mer info om Copenhagen Beer Celebration kommer att följa.

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

Leave a Reply