Inför Malmö Öl & Whisky Festival!

I helgen drar Sveriges sydligaste ölfestival igång! Malmö Öl & Whisky Festival kommer liksom förra året att gå av stapeln på mässhallarna vid Hyllie mellan 15.00 – 22.00 på fredag och 12.00 – 21.00 på lördag. Jag var där förra året och tyckte det var en rätt så liten men väldigt trevlig festival. Då mässhallarna är ganska stora var där gott om plats, och eftersom jag föredrar att gå tidigt på dessa tillställningar var det god stämning och inte alls bröligt. Hur det var senare på kvällen kan jag inte svara för..

Men jag kommer att gå på lördagen även i år, från öppning och några timmar fram. Utställarlistan ser större ut än tidigare år med både lokala bryggerier och massor av importörer. Bland de hantverksbryggerier vi känner igen sedan tidigare finner vi inga mindre än Malmö Brygghus, Brekeriet, Klackabacken, Mjödhamnen, Poppels, Remmarlöv, Nääs och Oppigårds, med flera. MEN, något som är väldigt kul är att det är några helt nya namn på listan, både nya för scenen och mer eller mindre nya för Malmö.

Hönsinge Hantwerksbryggeri, Skelderwikens Brygghus, Limhamns Brygghus och Nerdbrewing är för mig helt nya namn, även om jag provat några av Hannes / Nerdbrewing’s öl på hembrygdsfestivalen i Limhamn som hålls varje år.. Det ska bli väldigt kul att se vad dessa har att visa upp, då framförallt Hönsinge och Skelderwiken som jag aldrig ens hört talas om tidigare. Logo MOW(2)(1)(1)

Nytt för oss skåningar är exempelvis Trädskogens Bryggeri från Växjötrakten (Robert Helberg känner ni väl till?) och Göteborgska Stigbergets Bryggeri som vi inte sett mycket av här nere (fast jag kan garantera er att det är goda öl!).

På importörsidan finner vi bland annat Galatea, Brewery International, Cask Sweden, Great Brands och Elixir Wines, samtliga med fina portföljer som jag tror många av er känner till redan. Min gissning är att det är värt några besök i var monter.

För den spritintresserade skulle jag rekommendera visiter hos ett par av våra svenska distillerier så som Box Destilleri, Gnesta Bränneri, Hernö Gin, Hven så klart och XO Spirits / Skånska Spritfrabriken (den sistnämnda gör riktigt, riktigt trevlig äppelbrandy!). Utöver dessa är det även importörerna Clydesdale och Whisky Collector / Renbjer & Magnusson som jag kommer besöka ett par vändor.

Hela utställarlistan finner ni här.

Utöver öl och sprit i alla dess former kommer vi även att finna Lakritsfabriken i Ramlösa, Pralinhuset, cigarrbutikerna Brobergs och Mellgrens, glastillverkaren Spieglau, Malmöitiska Boule Bar kommer ha en boulebana om man är sugen på det och Interpool en shuffleboard (det är riktigt kul, har ni inte provat tidigare så gör det!). En härlig blandning med lite allt möjligt med andra ord.

Mat kommer man också kunna köpa naturligtvis, men vill man ha en hel meny får man beställa i förväg. Klarar man sig på mindre rätter finns det också, och dom ser minst sagt trevliga ut tycker jag.. Även Ölprovningar, whiskyskolor, föredrag om cigarrer och till och med snus finns också att gå på, och hela lista på det finner du här.

Är det någon av er läsare som ska dit? Köp dina biljetter direkt så ses vi på lördag!

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply