Categorized | MankerBeer Talk

MankerBeer News: STHLM Brewing tar över Bishops Arms Hornsgatan

Från det att jag för första gången provade ett öl från STHLM Brewing Co., då tillsammans med Monks Café de enda bryggerierna mitt i Stockholm tills idag har jag varit förundrad över deras resa. De började lite från ingenting och som ett kul projekt till att flytta från centrala Östermalm till djupaste Söder och på allvar börja få ur sig riktigt bra öl.

Samtidigt lyckades de göra det ingen annan har gjort förut – få tillstånd för bryggpub på själva bryggeriet. Mer eller mindre varje fredag har man därför kunnat bjuda in törstande besökare på galej på bryggeriet och om det var lagom med folk de första gångerna så har det varit rätt fullsmetat mot slutet.

Ölen har också blivit otroligt mycket bättre och deras mildare öl med lägre alkoholstyrka har seglat upp som favoriter bland svenska “sessionöl” (öl du kan dricka ett gäng av utan att bli karate eller tappa lusten att dricka öl).

11233784_745920268858166_851560931296013944_n

saisondbrettreNu på fredag tar man nästa steg då man rakt tar över Bishops Arms Hornsgatan i Stockholm för en enorm tap takeover. Som om inte pubens 20 kranar var nog så tar man även med 2 handpumpade casks. Mellan den 22-24 maj kan du prova på allt från deras hit Södermalm Sour (en av landets bättre Berliner Weisses) till den nya German Hip Hops (torrhumlade Berliner Weisse), Get Your Moroccs off Gose (Gose med saltade marockanska citroner) eller varför inte den brettade Saison D’etre, Saison d’Brettre (göteborgsvarning utfärdad). Just det, jag glömde att säga att alla ölen är ekologiska och att menyn för helgen också kommer att vara det.

Det blir en galen helg om man råkar vara i Stockholm, men är du inte på plats här kan du genom Systembolagets weborder alltid beställa hem någon av deras Session IPA Deadwood Session, IPA Hop Hound, deras IPA eller veteölet Besserweisser.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply