Categorized | Ölrecensioner

Ölrecensioner: PangPang OPA

Vad är mer svenskt än sillbord, nubbar och jante? Ja, det sistnämnda är i alla fall ingenting man kan beskylla Fredrik Tunedal PangPang Brewery för. Efter samarbeten med CAP liksom den välkända krögaren Daniel Crespi har turen nu kommit till O.P Anderson.

Fredrik har tillsammans med O.P Anderssons kryddmästare Jonas Odland klurat fram en öl som ska fungera som sillen till nubben, ja rätt exakt så. Deras samarbete, naturligt döpt till OPA är tänkt att vara det naturliga komplementet till sommarens sillbord, men framförallt till de svenska snapsarna.

Ölet, PangPang OPA är en Session IPA på 4.5% och kommer att lanseras på Systembolaget och krogar den 1 juli. Den kommer då att kosta 39 SEK för 33 c.

 

PangPang OPA

 

IMG_20150616_164836Utseende: Aningen disig persikofärgat öl, litet smutsvitt skum.
Doft: Doftmässigt aromer av lätt karamellig malt, persika och citrusfrukter. Milda inslag av marmelad på apelsin, persika och annan tropisk frukt.
Smak: Medelstor munkänsla med bra kolsyra. Det är skönt med något som är en IPA men som vågar låta beskan skynda långsamt i bakgrunden. En förhållandevis snäll öl där malten baddar humlefruktigheten vilket ger en balanserad humlekryddning av persika och citrusfrukter. Maltbasen verkar lite hämmande vilket jag tror gör att andra smaker från mat och i det här fallet nubbarna också kan slinka igenom. Just nubbarnas kryddning lär fylla tomrummet som humlen fråntagits.

Betyg? – Bra (+). Det här är en bra öl både sett till Session IPA där den bryter sig loss från trenden med lite torra, krispiga och citrusstinna öl. Likaså är den bra som vardagsöl, som en 3.5%’are men med mer smak, procenten högre alkoholstyrka och en längre helhetsupplevelse. Samtidigt är den rätt mild, så vill du ha kraftiga smaker eller mer av något så bör du välja något annat. Vill du däremot ha en bra måltids- och sessionöl, då kan du med gott samvete prova denna.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

Leave a Reply