Categorized | Kristophers Njuterier

Reserapport Lissabon del 3: havererad lokaltrafik och resans bästa öl

Dag nummer tre vaknade vi rätt så sent, något slitna efter gårdagen som avslutades med cocktails en bit in på natten. Vi knallade ner runt hörnet på hotellet och köpte frukost, som denna gång serverades med en grönsakssoppa.. Jag vet inte om det är något som är typiskt för Portugal, och det var lite konstigt får jag väl erkänna, men det var helt okej. IMG_9479En kycklingbaguette och en kaffe till det sen var man på topp igen.

Denna dagen hade vi tänkt att vi skulle ta oss ut till Belémkvarteren och eventuellt stranden då det var varmt som tusan, men efter att vi stått i 45 minuter och väntat på en spårvagn som bara tog oss ett stopp innan den stannade i 45 minuter till så gav vi upp.. Vet inte varför det var så, för dagen efter fungerade det finfint, men det kommer vi till senare.

Istället gick vi ner en runda längst med havet och chillade där nere hela eftermiddagen istället. Solen stekte på rätt bra och istället för att köpa lunch någonstans så gick vi in i någon lokal butik och köpte lite ost, korv och bubbel och satte oss på en närliggande gräsmatta istället.

Efter någon timme började vi känna oss klara utomhus och började gå upp mot LisBeer som skulle ligga en 15 minuters promenix därifrån, men på vägen dit såg vi Lissabons ölmuseum, och tänkte att det måste vi ju definitivt kolla in!IMG_9490

Liksom med vinet har Portugal en stolt ölhistoria, och även om ölen i sig inte är något speciellt över lag så fanns det väldigt mycket mer historia bakom alltihop än vad jag hade kunnat tro. Jag minns inte exakt vad inträdet gick på men det var inte speciellt dyrt. Vi blev tilldelade varsitt litet krus öl och sen fick man gå där inne och strosa runt själv. Man kunde läsa om hur vinproducenterna hatade bryggerierna redan på 1600-talet, hur dom försökte få bort varandra från marknaden och hur många märken det en gång funnits som dött ut och blivit uppköpta precis som i resten av världen, och så vidare. Rätt intressant över lag.

IMG_9501Vi gick väl runt där i en halvtimmes tid innan vi kände att det var dags att gå upp till LisBeer. Vi gick en liten omväg dit för tydligen kan man gå in från två olika håll. En från återvändsgränden som vi kom in genom, Rua Canastras, och en från en förbipasserande större gata, Rua da Padaria.

LisBeer är lokaliserat i botten av en byggnad vilket då även innebär att golvet och väggarna i sten som förstås hålls svalt även när det är varmt utomhus.. Och det är ju inte fel alls. Denna dagen nådde temperaturen runt 30-35 grader mitt på dagen, då var det minst sagt avslappnande att gå ner i en sval lokal och dricka öl istället.

Utbudet av öl var bra, bland det bästa i Lissabon. Jag vet inte hur mycket det säger egentligen då det inte finns så många ölställen, men det var ungefär som på Cerveteca med en del Portugisisk craft beer, rätt mycket belgiskt och en del blandad internationell. Personalen var mycket trevlig, kunnig och tillmötesgående, jag fick många tips och dom tyckte det var kul att vi letat upp dom hela vägen från Sverige. IMG_9506

Det var även här jag drack resans bästa öl, Mean Sardine Amura. En färsk pale ale som var rejält fruktig och lätt utan några felsmaker som sticker ut över huvud taget. Riktigt gott! Jag vet inte om det finns någon riktig mat att tillgå, men snacks som rostad majs fanns och det funkar ju om man inte är alltför hungrig.

När vi var klara här gick vi tillbaka upp mot hotellet och åt middag på ett av dom lokala haken innan vi tog oss upp och somnade på hotellrummet. Vi skulle ge oss på ett nytt försök att ta oss ut till Belém under morgondagen så det var lika bra att komma i säng i tid.

Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!


Kristopher

Kristopher njuter av livet. Som den äkta skåning han är har han en stor kärlek till god mat, musik, öl, bourbon, cocktails och allt annat som förgyller vår tid här på jorden, och det kommer ni bli varse om!

More Posts - Website

Leave a Reply