Balder Spekulerar: På västronten intet nytt? är Dogfish Head för stort för samhället känt för Dogfish Head?

Det är inte många som säger emot Sam Calagione, den otroligt karismatiske ägaren av Dogfish Head samt en av hantverksölens riktigt stora stjärnor. Att Sam är just en stor stjärna säger nog få emot, i närmre 20 år har han varit en av de mest bidragande faktorerna att hantverksöl har blivit så stort som det faktiskt blivit. Även om Sam faktiskt har ett litet antekningsblock med sig varje dag med namn på öl han INTE får använda är han inte van vid att få ett nej som svar. Därför var han ytterst förvånad när Rehoboth, i april, gav honom avslag på att få bygga ut bryggpuben/restaurangen längs med stranden.

Charlize-Theron-DogfishRehoboth Beach är ett vanligt och populärt turistmål om det råder det inget tvivel. Drygt 6 miljoner turister besöker Rehoboth varje år, ett område som har 5 stjärnor i vattenkvalitet, något som annars bara finns på 11 andra platser i hela USA. Delaware är annars känt för att ha högst vattenkvalitet i USA.
Att bryggeriet Dogfish Head är viktigt för lilla staden Rehoboth i delstaten Delaware råder det heller inget tvivel om, även Dogfish Head drar till sig mycket besökare. Men ändå ville man inte låta Sam bygga ut med ca 450 kvadratmeter på grund av olika anledningar som ”ibland blir stora restauranger nattklubbar” eller ”ju större barer, desto större problem vållar dem”. Att Dogfish Head därför skulle kunna flytta tog man med en axelryckning. ”Ja varför inte, på en plats där dom kan göra som dom vill.”

Dock fick man stöd från befolkningen i Rehoboth Beach som förklarade att det är en positiv turism bryggpuben för med sig. Folk tenderar att inte bli lite berusade som i grannorterna och där finns inget bryggeri eller någon vidare känd bryggpub. Dessutom kan restaurangen hålla öppet året om och drar till sig turister även på de tider om året då man inte kan ligga på stranden och jäsa.
Att skicka ut Sam Calagione vore en dum ide, han är otroligt bra publicitet för stan då man ser honom i tidningen, på tv ja överallt. Vissa tycker att det är kul att folk i Kalifornien känner till den lilla staden bara på grund av Dogfish Head. Tänk om dom viste att det finns folk i Sverige, Japan, Brasilien och Sydafrika som känner till Rehoboth bara på grund av Dogfish Head. Eller att vi på MankerBeer tagit oss ändå ned dit vid två tillfällen, bara för ölen.

dogfis headVäldigt tråkigt tyckte man, men….
Ett andra försök gjordes, Sam förklarade vad det var man tänkte göra med restaurangen och hur det ska investeras hela 4 miljoner dollar i projektet och hur viktigt Dogfish Head är för samhället och hur mycket man faktiskt har gjort för samhället, att man alltid föregått med gott exempel och att man aldrig gjort några överträdelser i någon form av lagar.
Då började politikerna i stan ändra sig och i Juni fick man till slut ett ändrat beslut och Dogfish Head fick tillåtelse att bygga ut och renovera. Hur det slutar får vi veta om några år. Men många tycker att det är väldigt positivt eftersom det nästan aldrig finns en ledig plats inne i lokalen. Men lite dumt är det och det är heller inte första gången Sam har behövt bedriva en lång kampanj i ölets tecken. De hade samma problem med att få bygga ut själva bryggeriet då ortens politiker var frågande till vad man skulle med ett större bryggeri där att göra och hur det skulle påverka samhället.

Tur att folk kan inse sina misstag!
Har du två minuter över? Läs då Manker och M2s intervju med Sam när de var och besökte bryggeriet, eller ta del virtuellt av den bryggeritour som man kan ta och som samma duo spelade in.

Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.


Balder

Balder - Beer Writer & Head of Bacon Wonders. Balder, aka pappa, har ett enormt intresse för allt som handlar om öl; Laga mat till, och med öl, brygga egen öl, byta öl, dricka öl, prata om öl, resa för att dricka öl och vad ni än kan tänka er. Vår man i Malmö med omnejd.

More Posts - Website

Follow Me:
YouTube

Leave a Reply