Categorized | Ölrecensioner

Äntligen en lugn stund att njuta, Struise Den Groten Tocht

Äntligen en minut av ro, av lugn, av ingenting annat än att sakteligen ta fram flasköppnaren, ta fram den lagom kylda ölen. Tvätta ur glaset en sista gång och så slutligen att avbekläda flaskan sin kapsyl. Efter en hektisk vecka på jobbet, än mer med nya hemsidan och den nya showen som vi gjort trailer och avsnitt till så är det nu så dags att bara njuta. Struise, ett av världens absolut bästa bryggerier och även ett av mina personliga favoritbryggerier står för ölen. Den Groten Tocht, en vanlig belgisk ljus ale kan tyckas. Gjord en gång och lagom, enkel, inget speciellt. Men just nu är den perfekt, lagom och rimlig. Alla vet vi känslan av att bara kunna slappna av och luta sig tillbaka i soffan, kanske knäppa på något oerhört menlös på TV och bara dricka något i all lugnan ro. Så var det, så hoppas jag det snart blir. För närmsta dagarna är det fullt sjå. Sidan ska bli klar, bli bra och allt det andra med. Så vi hoppas ni hänger med då med.. Dags nu att få njuta.

Struise Den Groten Tocht??

Utseende: lite mer grapefärgad ljus orangegul vätska med litet vitt skum med minimala bubblor som ett ihopsjunket lock längs glaskanterna ned över vätskan innan det sakta luckras upp.?
Doft: Söt marzipan men med mer sursyrlig grape som blir till mer marzipanpralin (de där med någon päronliknande smak)när man vevar runt glaset. Gammal yoghurt och lite vitpeppar. Doftar egentligen inte särskilt bra, samtidigt är det en rätt så typisk belgodoft. ?
Smak: Lättare munkänsla med okey kolsyra. Rätt lätt och tunn vätska med den där sur yoghurt/söt marzipanblandningen som fanns i doften. Det är lite sursyrlig grape och citrus fast med mer åt grapebettet.

Betyg? – Bra(+). Man måste nog förstå Belgisk öl här och de olika referenserna som den här ölen har. Någon hade skrivit Chimay Triple Light någonstans och just det sursyrliga verkar vara något som folk gillar, och förstår här. Jag gör inte det, men tycker samtidigt att det är vad som livar upp den. Det är sedvanliga smaker säger den oinitierade Manker, men så är den väldigt lättdrucken

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

One Response to “Äntligen en lugn stund att njuta, Struise Den Groten Tocht”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] om gårdagen och så kickstartat vi med Struise / Stillwater Outblack Äntligen en lugn stund att njuta, Struise Den Groten Tocht Struise Black Albert Batch 0 på systembolaget i april! Kvällsnotis: Struise Doppel Straus, […]


Leave a Reply