Categorized | MankerBeer TV

Manker Beer Diaries 3 – Mikkeller/Stillwater Our Side med ostar.

Efter en morgon/förmiddag då en stor skara ölfantaster har stått och köat efter de 34 nya öl som dök upp idag så kan vi nu lugna ned oss med lite öl, och ost. Igår kväll, precis som utlovat så provade jag ett stycke öl med två stycke ost. Mikkeller och Brian från Stillwater, två flying brewers, bestämde sig för att göra gemensam sak då de bägges första öl hade samma namn – Stateside.

Det är en farmhouse IPA som går att få tag på genom krogar eller som styckplock via Brill. Ölen i sig är väldigt trevlig och gjorde sig väldigt bra med både gruyeren och rocheforten. Framöver kommer Manker Beer and Food TV ha ett helt avsnitt där jag och M2 provar IPA och ost tills vi storknar. Kom gärna med tips på roliga/ovanliga ostar och IPAs ni vill att vi provar.

Farmhouse IPA skrev jag, ja en mix av saison (Brians Stateside) och IPA (Mikkels dito) vilket ger både fruktiga och typiskt citrusbetonade smaker samtidigt som det från saisonen kommer torrt gräs, mer citrus och en skön dos funk. Väldigt balanserat och en öl som är perfekt som törstsläckare en varm dag, eller som ett bra matöl.

Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.


Magnus "Manker" Björnstjerna

Grundare och skribent på MankerBeer.com. Från ett fokus på allt vad USA har att erbjuda och med en kärlek till gedigen amerikansk mat, bra bourbon och framförallt all landets fantastiska öl har Manker nu börjat förstå storheten i belgisk öl.

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookYouTube

4 Responses to “Manker Beer Diaries 3 – Mikkeller/Stillwater Our Side med ostar.”

 1. Jonas Danielsson says:

  hahaha… fick jag heta Daniel?

  😉

 2. manker says:

  Hahaha. Jag sa ju rätt först om att det var du som tippsat om rochefort men sedan när jag skulle säga det igen kom jag bara på ditt efternamn direkt varpå jag får skylla på klockan och min väl dolda berusningsgrad :)Men jag visar ju bara att jag kan för och efternamn väl, sedan att sson faller bort, phöh

 3. Alex says:

  Riktigt bra den nya sidan blivit. Tycker du stänger ner den gamla för gott och kör allt här. Snyggare, vassare och allmänt sjukt mycket bättre! Hoppas få tag på Ingrid jag med. Ett par dårar hade köat sedan åtta idag och köpte alla Linköpings flaskor vad jag förstod. Ransonering, när?!

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] rätt med två stycken passande öl. Jag har vid flera tillfällen pratat om öl och mat med Jonas (han inspirerade mig även till detta, då under aliaset Daniel) och det är alltid lika lärorikt att höra “ett proffs” förklara teorierna bakom […]


Leave a Reply